You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TâHâ Süresi 3. Ayet

TâHâ Süresi 3. Ayet

Acemi Üye
RE: TâHâ Süresi 3. Ayet
Sizin söylediklerinize tek kalemde yanlış ya da doğru diyecek değilim. Bunun hükmünü vermek bana düşmez.

Sadece benim söylediğim doğrudur demedim ve bunu da diyecek değilim.

Sıradan bir kelimeyi bile ele aldığımızda 3-5 farklı anlama gelirken Allah'ın ayeti için "Sadece bu manaya/manalara gelir" diyecek hiç değilim.

Söyledikleriniz belki de benim hiç üzerine düşünmediğim sırlardan sırdır ve üzerinde düşünür ve kalbime sorarım, doğru geliyorsa hakkı kabul ederim. Söylediklerinizin "tamamı" doğru gelmiyorsa içindeki doğruları seçer alırım. Sözlerinizin içinde hiç doğru göremiyorsam "ya ilmim yetmiyor, ya da gerçekten doğru yoktur söylenenlerde" der geçerim. En nihayetinde Allah dilemedikçe sözleriniz beni en doğru yola sokacak da değildir, o yoldaysam çıkaracak da değildir.

Kısacası: Öyle düşünmen yanlış böyle düşünmen doğru vs. diye tartışma yapmak için açmadım bu başlığı.

Ancak Allah'ı zikretmek için.

Selam ve dua ile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@SerkanKöse iyi niyetinizden şüphe etmiyorum. Allah razı olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Doğru heryerde doğru olacak diye birşey yoktur.Bu algimiza yerlestirilmis bir yanlıştır.Niyetinin kötü olduğunu da düşünmüyorum düşünmedim de zaten.Bu arada konuyu daha iyi anlamak için Hz.Ömerin musluman oluşu örnek verilebilir.Demek ki iyiliğe ruhsatı/huşu duyacak bir kalbi varmis ki ayetleri duyduğunda haleti ruhiyesi değişti.Yoksa biri külliyen bozuksa ona ne desen boş.Ne öğüdü ne şeyi alır ki bu insan.Ancak kuran öyleleri için dogrunun açıklaması ve akibetlerinin beyani olur.Ha gene bildiklerini okurlar tabi.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.