You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Suya düŞen kaN !! KerbeLa...

Suya düŞen kaN !! KerbeLa...

Profesör
RE: Suya düŞen kaN !! KerbeLa...
cümlemizden inşAllah bilena önce si,zden Razı olsun Allah
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Kerbela...

Aşkabela...
Kim Bir Bardak Soğuk Su İçerse Beni Hatırlasın...Hz. Hüseyin

daha çocukken Hz.Hüseyin...
Dedesine bildirilmişti Kerbela da Şehit olacağı...
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
.....Kerbela.Babam ile senin çölünden az geçmedik.Bir keresinde Kufe den Sıffin e geçerken babam bu topraklara gelince içinin daraldığını hissetti.Buruktu.Bakışları donuktu.Uzun süre kendi kendine derin düşüncelere daldı.Çöle baktığında çok değişik bir bakışını yakaladım.Daha önce gözlerinde görmediğim hüzün dolu bir bakıştı.Birden bana doğru baktı.Yarım bir gülümseme yayıldı yüzüne.Az önce mahzun olan çehre şimdi tebessümlüydü.Tuhafıma gitti.
-Sende değişik bir hal var babacığım,hayırdır inşallah.
-Biraz yorgunum o kadar.
-Yorgunluk emaresi değildi benim gördüklerim.Ne olur söyle baba önce hüzün sonra tebbessüm.Niçim?
-Hüzünlendim çünkü yıllar önce dedenin haber ettiği olayı buraya gelince hatırladım.Sen küçük bir çocukken deden seni kucağına almış seviyordu.Cebrail gelir ve yanında bir avuç toprak getirir.Peygamberimiz.(sav)Bu toprakta neyin nesi? diye sorduğunda -şuan sevdiğin torununun can vereceği topraktır - deyince sana sarılıp ağlamaya başlar.Bu olayı sonra bize aktardıçToprağının alındığı yer burasıdır mahzunluğum bundandır.
-Peki ya tebessümünün nedeni?
-Onun sebebide ailemizin miracının hep şehadet olduğundandır....
.....
Sinan Yağmur Kerbela adlı kitabından bi bölümdü...
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Katkın için teşekkür ederim Ablası..Kerbela hep kanayan bir yara olarak kalacak yüreklerde
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.