You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
RE: ......SÜNNETTİR.
bazı sünnetler vardır terk edersen ahirette kınanırsın bazıları vardır kınanmazsın
örnğm: peygamberimizin giyim kuşam kişisel adetleri.... bunları resulumüz yaptı diye yaparsak Allah rızası için.. nemutlu bizlere... ama inkar da etmeyip yapamazsak elbet kötü bir ceza ile karşılaşamayabiliriz.. yok inkar eder, önemli sünnetleri es geçer (namazın sünnetleri gibi sünnetleri) ahirette hiçte iç açıcı şeylerle karşılaşmayacağımız anlamına gelmez bilakis o gün ne korkunçturr....
--ayakta yiyip içmemek(zemzem hariç) aksi büyük mekruhlardandır...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Cvp: RE: ......SÜNNETTİR.
_onlyone_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:guzel koku kullanmak(parfum degilhehehehehegülücük)
misss
hatta PEYGAMBER EFENDIMIZ (S.A.V.) diyorki"Bir kisi malinin dortte birini guzel kokuya harcasa israf etmis olmaz".

bana hadisin kaynagını verir misin rica etsem arkadasım ..varmı böle bi hadis varsa kaynagını ögrenip....acıklamasına bakacgım tesekürler..kardesim ii vakitler...
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Peygamberimiz bir hadîsinde "Bana kadın ve güzel koku sevdirildi. Gözümün nuru da namazdır" buyururlar.

Bu hadis, Peygamberimizin güzel ve iyi olan şeye sevgisini dile getiriyor. Peygamberimiz, güzel kokuyu namazla birlikte anmıştır. Böylece, güzel kokunun değerini ve yerini belirtmiştir.

Aşağıdaki hadislerden de anlaşılacağı üzere Peygamberimiz, güzel kokuyu reddetmediği gibi, saçına ve sakalına koku sürülmesine de itiraz etmezdi.

Enes İbn Mâlik; "Hz. Peygamber (s.a.s.) hoş kokuyu reddetmezdi" (Buhârî Libâs) buyuruyor.

Azre İbn Sâbit de, "Bir kere Enes İbn Mâlik'in torunu ve Basra kadısı Sümame İbn Abdullah'ın huzuruna gitmiştim, Sümame bana güzel bir koku uzattı da şöyle dedi. "Alınız, dedem Enes İbn Mâlik güzel koku hediye edilince reddetmezdi. Allah Resulu'nun de güzel kokuyu reddetmemek itiyadında olduğunu söylerdi.'

Rebîatü'r-Re'y, Enes İbn Mâlik'e soruyor: "Allah Rasülü saçını boyadı mı? Bu gördüğüm saç kırmızıdır."

Enes İbn Mâlik de "Hayır boyamadı. O kırmızılık saçına sürdüğü kokudandır" buyurmuştur.

Yine Enes İbn Mâlik, Ömer İbn Abdülaziz'in sorusunu da, "Allah Resulu saçına koku sürmek itiyadında idi. Ondan kızarmıştır" cevabını verdi.

Hz. Âişe de "Ben Allah Resulu'nu hoşlandığı en güzel koku ile kokutacağım, hatta çaldığım koku onun başında ve sakalında parlayıp şakıdığım görünceye kadar devam ederdim" buyurmaktadır.

Bu hadisten anlaşıldığı kadarıyla Peygamberimiz kokuyu saç ve sakalına sürerdi. Yüzüne ve başka yerlere sürdüğü hakkında bir rivayet yoktur.

Hz. Âişe başka bir hadiste de, "Veda Haccı'nda, ben Allah Resulu'nu ihramdan çıktığında ve ihramlanmak istediğinde tutya (denilen güzel koku)yla kokulardım" buyurmuştur.

Ebû Saîd el-Hudr? de şöyle demiştir: "Allah Resulu'nun "her baliğ olan kimseye cuma günü gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek vacibdir' dediğine şeha3det ederim."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Cvp: RE: ......SÜNNETTİR.
Serhat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Peygamberimiz bir hadîsinde "Bana kadın ve güzel koku sevdirildi. Gözümün nuru da namazdır" buyururlar.

Bu hadis, Peygamberimizin güzel ve iyi olan şeye sevgisini dile getiriyor. Peygamberimiz, güzel kokuyu namazla birlikte anmıştır. Böylece, güzel kokunun değerini ve yerini belirtmiştir.

Aşağıdaki hadislerden de anlaşılacağı üzere Peygamberimiz, güzel kokuyu reddetmediği gibi, saçına ve sakalına koku sürülmesine de itiraz etmezdi.

Enes İbn Mâlik; "Hz. Peygamber (s.a.s.) hoş kokuyu reddetmezdi" (Buhârî Libâs) buyuruyor.

Azre İbn Sâbit de, "Bir kere Enes İbn Mâlik'in torunu ve Basra kadısı Sümame İbn Abdullah'ın huzuruna gitmiştim, Sümame bana güzel bir koku uzattı da şöyle dedi. "Alınız, dedem Enes İbn Mâlik güzel koku hediye edilince reddetmezdi. Allah Resulu'nun de güzel kokuyu reddetmemek itiyadında olduğunu söylerdi.'

Rebîatü'r-Re'y, Enes İbn Mâlik'e soruyor: "Allah Rasülü saçını boyadı mı? Bu gördüğüm saç kırmızıdır."

Enes İbn Mâlik de "Hayır boyamadı. O kırmızılık saçına sürdüğü kokudandır" buyurmuştur.

Yine Enes İbn Mâlik, Ömer İbn Abdülaziz'in sorusunu da, "Allah Resulu saçına koku sürmek itiyadında idi. Ondan kızarmıştır" cevabını verdi.

Hz. Âişe de "Ben Allah Resulu'nu hoşlandığı en güzel koku ile kokutacağım, hatta çaldığım koku onun başında ve sakalında parlayıp şakıdığım görünceye kadar devam ederdim" buyurmaktadır.

Bu hadisten anlaşıldığı kadarıyla Peygamberimiz kokuyu saç ve sakalına sürerdi. Yüzüne ve başka yerlere sürdüğü hakkında bir rivayet yoktur.

Hz. Âişe başka bir hadiste de, "Veda Haccı'nda, ben Allah Resulu'nu ihramdan çıktığında ve ihramlanmak istediğinde tutya (denilen güzel koku)yla kokulardım" buyurmuştur.

Ebû Saîd el-Hudr? de şöyle demiştir: "Allah Resulu'nun "her baliğ olan kimseye cuma günü gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek vacibdir' dediğine şeha3det ederim."

işte böle tesekür ederim serhat abi.......ögrenme ögretme budur...sagol
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Serhat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Peygamberimiz bir hadîsinde "Bana kadın ve güzel koku sevdirildi. Gözümün nuru da namazdır" buyururlar.

işte böle tesekür ederim serhat abi.......ögrenme ögretme budur...sagol

bende seni tebrik ediyorum arkadasım...
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Göze sürme çekmek sünnettir
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Bir tutam sakal bırakıp, bıyıkları kısaltmak sünnettir.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.