Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
"Sünnet Delil Olamaz!" İddiası
"Sünnet Delil Olamaz!" İddiası
Şu iki temel soruyu cevaplandırır mısınız:
1-Sünnetin Hüccet oluşunu kabul ediyor musunuz?
2-Sünnetin vahiy kaynaklı olduğunu kabul ediyor musunuz?
Bu sorulara vereceğiniz cevap üzerinden hareket edelim. Sonrasında bazı rivayetler hakkında kuşkularınız var ise onları tartışırız ama öncelikle usulu oluşturan şu iki sorunun cevabını delillendirerek yazınız.
Birinci soruya verdiğin cevap; ''sünnetin hüccet niteliği yoktur.. sadece örnek alınabilir, tercih meselesidir zenginliktir.. bu nedenle Allah resulunun şariilik vasfı yoktur.. ''
ikinci soruya verdiğin cevap; ''sünnet vahiyle gelmez yani ben vahyin ıstılah anlamında sünneti vahiy görmüyorum ama lugavi anlamları dahilinde her insana olduğu gibi kişisel bir yönlendirme olabilir''
senin yazılarını okuyan herkes bu şekil de dillendirdiğini kolayca anlayabilir...
Şimdi sadece Kur'an üzerinden cevap verecem ve bana sadece Kur'an üzerinden cevap vermeni bekleyecem.. Yani tabiri caiz ise sana ''kıyak'' geçiyorum.. senin usulunle sana karşılık vereceğim... sen de çakma usulunun mecrasından çıkmaz dürüst olursan müslümanlık olarak nitelendiremesem de insanlık olarak seni tebrik edebilirim...
Öncelikle birinci soru üzerinden gidiyorum... Kur'an'a göre Allah resulu kanun koyucu vasfı ile zikredilmiştir.. ve onun haram kılma yetkisinden bahsedilmektedir..
قَاتِلُواْ الَّذِينَ لاَ يُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَلاَ بِالْيَوْمِ الآخِرِ وَلاَ يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللّهُ وَرَسُولُهُ
Burada Allah zikredilmiş ve ''ve'' bağlayıcı olarak Resulun haram kılma yetkisinden bahsedilmiştir... eğer bu ikinci yetki Allaha dönseydi o vakit gramatik bir hata zuhur edecekti ki Allahın kitabı bundan beridir... şimdi Kurana göre cevap ver.. bu ayeti açıkla... ayetin hükmünü inkar etmek için Mutlak hüküm koyucunun Allah olduğuna yönelik ayetleri zikretme komik duruma düşersin, komik duruma düşme diye önceden söylüyorum...
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi