You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: sümer tabletleri
sosyal medyadan "Sözler Köşkü " yazarsınız, onlarla irtibata geçin ve aklınıza takılan tüm sorulara yanıt vereceklerdir.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Alıntı:İçlerinden, (Kur'an okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız. Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, "Bu (Kur'an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil" derler. Enam (25)

Onlara karşı âyetlerimiz okunduğu zaman, "Duyduk, istesek biz de bunun benzerini elbette söyleriz. Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir" dediler. Enfal (31)

Onlara "Rabbiniz ne indirdi?" denildiği zaman, "Öncekilerin masalları" dediler. Nahl (24)

Andolsun, biz de bizden önce atalarımız da bununla tehdit edildik. Bu öncekilerin uydurduğu masallardan başka bir şey değildir.Müminun (83)

"Andolsun, bizler de bizden önce babalarımız da bununla tehdit edilmiştik. Bu öncekilerin masallarından başka bir şey değildir."Neml (68)

Anne ve babasına, "Öf size! Benden önce nice nesiller gelip geçmiş iken, beni tekrar diriltilecek olmakla mı tehdit ediyorsunuz?" diyen kimseye onlar Allah'a sığınarak, "Yazıklar olsun sana! İman et, Allah'ın va'di gerçektir" diyorlar, o da, "Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyordu. Ahkaf (17)

Âyetlerimiz kendisine okunduğu zaman, "Öncekilerin masalları!" der. Kalem (15)

Ona âyetlerimiz okununca, "Eskilerin masalları" der. Mutaffifın (13)

Bu söylediğin şeyi Kuran indirildiğinde kafirler ciddi bir şekilde iddia ediyorlardı.

Eğer kafana takılan bu konuyu gerçekten öğrenmek istiyorsan, yukarıdaki ayetlerin tefsirlerine bakmalısın. Allah Teala yardımcın olsun.

Aslında ortada ne bir mantıksal sorun ve ne de tarihsel bir yanlışlık yok. Ama bazen insanın aklına çok basit bir cevabı da olsa bazı meseleler takılabiliyor.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Lütfen yorum veya cevap yazdığınız konularla ilgili lütfen araştırma yapın. En azından bu konuyla ilgili iddia, cevap ve yorumda bulunuyorsanız lütfen bir defa tabletleri okuyun. Aksi takdirde yazdıklarınız çok yetersiz kalıyor.
Sümer tabletlerinde belirtilen bilimsel detayları nasıl yorumlayacaksınız. Mars'taki insan sülietli dağı nasıl açıklayacaksınız. Yada Bermuda Şeytan üçgeninde bulunan uzay gemisini. Tabletlerdeki astronot heykellerini, kafataslarındaki beyin ameliyatlarını, tevratla arasındaki uyumu, günümüz teknolojisiyle inşa edilemeyecek yapıların binlerce yıl öncesi inşaasını.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Bir küçük ilave de ben yapayım:
Hz. İbrahim(AS) kavmi gerek coğrafi konum olarak, gerekse tarihi olarak sümerlilere çok yakındır. Sümerliler veya akadlar vs.

Sümer dininin karekteristik özelliği yıldızlara ve gök cisimlerine tapmalarıdır. Gök cisimleri hakkında daha fazla bilgi ve gözlem yapabilmek için "zigetvarlar" yaptıkları biliniyor.

Kur'anda geçen Hz. İbrahm kıssasında da, bu kavmin gök cisimlerine taptığı ve hz. İbrahime de böyle yapması yönünde baskı olduğu açıkca bellidir.

ENAM:
75- Böylece biz İbrahim'e göklerin ve yerin melekûtunu (muhteşem varlıklarını) gösteriyorduk ki, kesin inananlardan olsun.
76- Üzerine gece bastırınca, bir yıldız gördü:"Rabb'im budur" dedi. Yıldız batınca da:" Ben batanları sevmem" dedi.
77- Ay'ı doğarken gördü: "Rabb'im budur" dedi. O da batınca: "Yemin ederim ki, Rabbim bana doğru yolu göstermeseydi, elbette sapıklığa düşen topluluktan olurdum" dedi.
78- Güneş'i doğarken görünce: "Rabb'im budur, bu hepsinden büyük" dedi. O da batınca dedi ki: "Ey kavmim! Ben sizin (Allah'a) ortak koştuğunuz şeylerden uzağım".
79- "Ben yüzümü tamamen, gökleri ve yeri yoktan var edene çevirdim ve artık ben asla Allah'a ortak koşanlardan değilim.
80- Kavmi onunla tartışmaya başladı. O da onlara dedi ki: "Beni doğru yola eriştirdiği halde Allah hakkında benimle mücadele mi ediyorsunuz? O'na ortak koştuklarınızdan hiç korkmuyorum, ancak Rabbimin dilediği şey hariç. Rabbim ilmiyle her şeyi kuşatmıştır. Hiç düşünmez misiniz?"

Hz. İbrahimi Sümer kökenli kabul edersek yukarıdaki birçok sorunun cevabı otomatik olarak çözülür.
Mesala Kabe'nin Sümer tapınaklarına benzemesi. Elbette Kabeyi bu günkü halinde inşa eden Hz. İbrahim olduğuna göre, Kabenin de Sümer tapınaklarına benzemesi çok doğal olur.

Allah'a emanetsiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
﴾24﴿
Onlara, "Rabbiniz ne indirdi?" diye sorulduğunda "eskilerin masallarını!" diye cevap verirler. ﴾25﴿
Sonuç olarak, kıyamet gününde kendi günahlarını eksiksiz yüklendikleri gibi bilgisizce saptırdıkları kimselerin günahlarından da yüklenmiş oldular. İşte görün, yüklendikleri şey ne kadar kötü! NAHL SÜRESİ

Vuslat bundan 20 yıl önce henüz yeni iman edeceğim sıralarda Hulki cevizoğlunun bir tv programı vardı ceviz kabuğu diye orda ismini tam hatırlıyamadığım bir sümerolog yaşlaı bir bayan sümerler üzerinden dinleri inkar ediyordu hatta bir yahudi canlı yayına katılıp iman tavsiyesinde bulunmuş yeni yakalanan balık tazedir diye sözünü tamamlamıştı.

O vakit babam salonda ben ise odamda bu programı izliyordum kendim ateist olduğum halde kuranı kerimin mealini okumaya başlamıştım İman nuru yolumu yeni aydınlatıyordu hatta babam ile konuşup ona u ayeti kerimeyi okumuştum.
İslamın Tarihi Yaratılışdan öncedir İslamı kabul etmek bütün peygamberleri bütün kitapları kabul etmektir islam hz Muhammedin getirdiği bir din değildir İslam teslimiyettir neye vahiyle insanlara yol gösteren peygamberlerin davetine insanlığa yön vermiş olan Nuh tufanı gibi olayların ve yahut Peygamberlerin başına gelen bir çok hadisenin ve hatta insanlar içinde iyiye güzele çağıran her ne var ise(konficyus,kızılderililerin sözleri vb gibi) hepsinin kaynagı ilahi kitaplar peygamberlerin anlattıkları ile dopdoludur insanlar bunları kayıtlara geçirmiş yada anonim olarak dillerinde taşımıştır bu gün budist hinduist her batıl din içinde dahi bu hakikatlerden bir nebze bulunmaktadır çünkü insanlığın hafızasında vahiy kaynaklı olaylar ve yahut yaşananlar taşına taşına kuşaklardan kuşaklara aktarılmış bir kısım bilgiler unutulmuş ve yahut kasıtlı gizlenmiş ama niyayetinde toplum bunları bir şekilde taşımıştır.
Sümerler yada başka uygarlıklarda bunlara raslanması kadar doğal bir şey olmaz.İmandan inkara yol bulan insanlar malesef islamı tanımıyor Kuranı okumuyorlar tabi bir kısmıda basiretsiz umaraım siz önce dininizi gerçek kaynaklardan öğrenir sonrasında dininizin önderliğinde inkar furyalarını tanırsınız böylece dinde bir gedik olmadığını görürsünüz inşaallah.
Bakın islamı yaşadığını sçöyliyen insanlar ölçü değildir yada bunlar ile din tanınamaz dinin kaynakları bellidir.Yusuf islamın dediği gibi dinimi kurandan değil insanlardan öğrenseydim iman etmezdim.
Ben kızılderili sözlerini okuduğumda çok rahatlıkla kaynagının peygamberler olduğunu yada daha doğrusu olabileceğini anlıyabiliyorum nedeni bunlar hak olan unutulan gizlenenlerin dışında insanlarla taşınmış ilahi mirasların bir kısmı neden olmasın bu çok açık.
Nuh alaeyhissalamdan bir süre sonra o dönemde salih ve ilim sahibi olan iki zatın yıllar sonra unutulup nesillerin aklından silinmesi korkusu ile şeytanın verdiği vesvese ile heykelleri yapıldı böylelikle onlar ziyaret edilir hatırlanır oldu ne varki nesiller sonrasında o insanların heykelleri öylesine yüceltilip ilahlaştırıldıki bir müddet sonra Yaratıcı ikinci plana indirilir oldu hatta Allaha yaklaşmak istiyenler bu iki zat Allah indinde itibarlı diyerek onları aracı kılmaya başladılar nesilden nesile bozulan inanç onları nihayetinde müşrik bir kavim yaptı.Şeytan amacına ulaştı Oysa onlar Allahı asşla inkar etmiyorlardı
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Al-i İmran Suresi, 83. ayet: Peki onlar, Allah'ın dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde her ne varsa -istese de, istemese de- O'na teslim olmuştur ve O'na döndürülmektedirler.

nlara, “Gökleri ve yeri kimin yarattığını, güneşe ve aya kimin boyun eğdirdiğini” sorsan, kesinlikle “Allah” diyecekler. Nasıl döndürülüyorlar?
29 : 61 (Ankebut)

Onlara kendilerini kimin yarattığını sorsan, kesinlikle “Allah” diyeceklerdir. Buna rağmen nasıl da döndürülüyorlar!
43:87 /Zuhruf

De ki; biliyorsanız söyleyin; “Bu yer ve üstündeki canlılar kimindir?” “Allah’ındır!” diyecekler. De ki: “Hâlâ düşünüp ibret almıyor musunuz?”de ki: “Hem yedi göğün, hem de mutlak hükümranlık tahtının yegane Rabbi kimdir?” “Allah’tır” diyecekler. “Öyleyse sakınmıyor musunuz?” de!De ki, biliyorsanız söyleyin: “Her şeyin yönetimi elinde olan, koruyan ama korunmaya ihtiyacı olmayan kimdir?” “Allah’tır” diyeceklerdir. De ki: “O halde nereden büyüleniyorsunuz?”
23:84-89 (Mü’minun)

Onlar Yaratıcı’nın ALLAH olduğunu biliyor ve hükümranlığın onun olduğuna inanıyorlardı.

“Andolsun, onlara, “Gökleri ve yeri yaratan kimdir?” diye sorsan; “Allah”tır derler. De ki: “Övgü, Allah’a aittir. Ama onların çoğu bilmiyorlar.”
31:25 (Lokman)

Burada çok ilginç bir uyarı geldi.Onlar sana ALLAH’ın gökleri ve yeri yarattığına inandığını söylüyorlar sen de şunu söyle : “Övgü ALLAH’a aittir.” ancak onların çoğu bunu bilmezler.Neyi bilmiyorlar? İşte ilginç dediğim kısım bu övgünün,hamdin,yüceltmenin yalnızca ALLAH’a ait olduğunu anlamaz ve bilmezler.

Sor: “Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Ya o işitme gücünün ve gözlerin sahibi kim? Kim çıkarıyor ölüden diriyi ve kim çıkarıyor diriden ölüyü? Kim çekip çeviriyor iş ve oluşu?” Hemen, “Allah!” diyecekler. De ki: “Hâlâ kendinize gelmiyor musunuz?”
10: 31 (Yunus)

“De ki: “Göklerden ve yerden sizi kim rızıklandırıyor?” De ki: “Allah! O halde biz yahut siz ya tam hidayet üzerindeyiz yahut açık bir sapıklık içinde.”
34:24 (Sebe)

Sizde aynı inançtasınız bizde, o halde hangimiz doğru yoldayız.O halde işler ALLAH’a inanmakla bitmiyor.Peki nasıl olacak ,şimdi daha iyi anlayacaksınız.İşte onlarla ayrıştığımız nokta ;

“Destek almak için Allah ile aralarında bir takım ilahlar edindiler”
19:81 (Meryem)

“Belki kendilerine yardımları dokunur diye Allah’ın yakınından tanrılar edindiler.”
36:74 (Yasin)

Onlara: “Gökleri ve yeri, kim yarattı?” diye sorsan kesin olarak “Allah” derler. De ki “Allah ile aranıza neyi koyup yalvardığınıza baktınız mı? Allah bana bir sıkıntı vermek istese, onlar bu sıkıntıyı fark edebilirler mi? Ya da bana iyilik etmek istese, onlar, O’nun bu iyiliğini önleyebilirler mi?” De ki “Allah bana yeter. Kendilerine dayanak arayanlar O’na güvenip dayansınlar.”
39:38(Zümer)

Kendilerine zarar vermeyecek, fayda da sağlamayacak olan şeyi Allah ile aralarına koyup kul olurlar. Bir de derler ki “Bunlar Allah’ın yanında bizi yanına alacak (şefaat edecek) olanlardır.” De ki “Siz Allah’a, göklerde ve yerde bilmediği bir şeyi mi haber veriyorsunuz?” O, onların ortak saydıklarından uzak ve yücedir.”
10:18 (Yunus)

Allah’tan önce başka ilahlara tutunur muyum ben? Rahman bana bir zarar vermek istese onların şefaati işe yaramaz. Onlar beni kurtaramazlar.
36:23 (Yasin)

Çevrenizdeki nice kentleri de etkisizleştirmişizdir. Halbuki yanlışlarından dönsünler diye onlara ayetlerimizi değişik biçimlerde anlatmıştık.Kendilerine daha yakın görerek, Allah ile aralarına koydukları ilahları (tanrıları) onlara yardım etseydi ya! Ama hiçbiri ortaya çıkmadı. Başlarına gelen, yanlış yollarının ve yaptıkları iftiranın sonucudur.
46:27-28 (Ahkaf)

İyi bilin ki, göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah’ındır. Öyleyse Allah’ın yakınından ortaklara yalvaranlar neyin peşindedirler? Onlarrın peşine takıldığı sadece kuruntudur. Onlar sadece yalan söylerler.
10:66 (Yunus)
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.