You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şükretmek erdemdir [Mutlaka Oku!]

Kıdemli Üye
Günün birinde bir genç hasta bir adama yakalanmış. Adamın hastalıkları da oldukça fazla, hem cüzzamlı, hem kel, hem kanser hem de felçli bir adamdı ve yerlerde sürünüyordu. Bu genç bu adamı dikkatle incelerken insanların da ona kötü ve tiksinç bir bakış attığını görüyordu.

Bu adama daha da dikkatli baktığında bir şey anladı. Adam dua ediyordu:

"Allah'ım, bana verdiğin nimetler nedeniyle sana şükrediyorum. Sen büyüksün, Allah'ım!" diyerek Allah'ı tesbih ediyordu. Dayanamayan bu genç sorar:

"Sen delirdin mi? Tüm belalar seni buluyor. Ama sen şükrediyorsun, Allah sana ne verdi ki?"

Adamın cevabı açıklayıcıdır:

"Bana onu anmam için bir dil verdi ve benim iman sahibi olmamı sağladı. Bundan daha büyük nimet ne olabilir?"
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Şükretmek erdemdir [Mutlaka Oku!]
Allah razı olsun paylaşım çok güzel...ne mutlu böylesine güzel bir düşünceye sahip insanlara...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.