SORULAR
1- Yeni bir bilgisayar aldınız fakat bilgisayardan istediğiniz verimi alamıyorsunuz. Aileniz de bundan dolayı sizi suçluyor...................
a-) Değiştiririz olur biter
b-) Evet benim hatam
c-) Kendileri alsın o halde
2- Arkadaşınızla, sudan sebeplerden tartıştınız ve arkadaşınız yok yere sizi suçladı..................
a-) Kesin haklıdır
b-) Onda da suç vardır
c-) Hakkımı savunurum
3-Yolda yürürken kaldırıma takılıp düştünüz...................
a-) Ahlanıp vahlanırım
b-) Kalkar, yoluma devam ederim
c-) Kendi kendime söylenirim
4-Arkadaşınızın doğum gününü unuttunuz...................
a-) Şimdi hatırladım ya!
b-) Bunu nasıl yaparım!
c-) Keşke hatırlasaydım!
5-Kek yaptınız ve fırına pişmek üzere attınız. Aksilik bu ya uyuya kalmışsınız...................
a-) Çok ihmalkarım
b-) Saati kursaydım böyle olmazdı
c-) Canım sağ olsun
6-Dondurma yediniz ve bademcikleriniz şişti, öksürmeye başladınız...................
a-) Su içseydim böyle olmazdı
b-) Olan olmuş ne yapalım
c-) Belliydi böyle olacağı
7-Kız kardeşinize hediye olarak saç tokası alacaksınız. Tuhafiyede üç renk kalmış...................toka alırım.
a-) Kavuniçi
b-) Gri
c-) Mor
8- Dışarı dolaşmaya çıkacaksınız ama hava bulutlu...................
a-) Daha iyi ya
b-) Bir daha düşünürüm
c-) İptal ederim
9- Arabayla giderken park halindeki bir araca çarptınız...................
a-) Dikkatsizdim
b-) Park yasağı var mıydı acaba?
c-) Suçluyum
10- Tatile çıkacaksınız ama patronunuz iki yerine bir hafta izin veriyor...................
a-) İki hafta olmalı
b-) Olmayabilirdi de
c-) Olsun, o da güzel
Değerlendirme
16 puan ve altı
Kendinize bu kadar haksızlık etmeyin. Elbette hata yapacaksınız, yapmalısınız da. Bu demek değildir ki kasıtlı hata yapın. Hata insana has bir özelliktir. Ve siz, eğer hatalarınızı fark ederek telafi ediyor, düzeltiyorsanız hiçbir sorun yok. Hatalarınızdan dolayı kendi kendinize işkence çektirmeyin. Yaptıklarınızdan ders alın ve aynı hatayı yinelememek için elinizden gelen gayreti gösterin. Daha ne olsun...
17-23 puan
Vicdan, üzerine düşen vazifeyi her zamanki gibi tam manasıyla mükemmel yapıyor. Siz de vicdanınızla istişare ederek bu mekanizmayı iyi işletiyorsunuz. Hayatımızdaki artılar ve eksiler toplandığında artıların çoğunlukta olması hepimizin arzusudur. Bu nedenle sürekli kendinizle hesaplaşın ve vicdanınıza güvenmeye devam edin, onunla irtibatı koparmayın. Vicdanınız sizi felaha ulaştıracaktır...
24 puan ve üstü
Bu rahatlığı neye borçlusunuz böyle? Bir bakıma iyi yapıyorsunuz ama unutmamalısınız ki hatalarınızdan ders almayı da bilmelisiniz. Hata üstüne hata yaparsanız ve üstüne üstlük aynı hataları tekrarlarsanız, durumunuz vahim. Hatalarınızla değil ama kendinizle barışık olmaya devam edin ve kendinizle iç hesaplaşmanızı nalıncı keseri gibi olmaksızın "bir sana bir bana" şeklinde yapın. Dikkatli olun, üç yanlış bir doğruyu götürüyor haaa!...
PUAN TABLOSU
a b c
1 3 1 2
2 1 2 3
3 2 3 1
4 3 1 2
5 1 2 3
6 2 3 1
7 3 1 2
8 1 2 3
9 2 3 1
10 3 1 2