You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Subat ayi uyesi belli oldu

Subat ayi uyesi belli oldu

Forumcu
RE: Subat ayi uyesi belli oldu
hayırlı olsun inşallah..ama buruk bir kutlama..
belki yeniden aramıza dönmesine vesile olur.
zira istenilmediği hissiyatına kapılan kardeşimiz ayın üyesi seçildi..
somut delil üstad montaj değilgülücük
inşallah kararın değişir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
ilgisini ibraz eden dostlarıma gönülden teşekkür ederim. ..bilmez.. dostum! his konusunda yanılma payım mümkin olsa da forum huzurunun tarafımdan bozuluyormuş gibi lanse edilmesine katlanmak benim için zor bir durum. özellikle bunun sitede yetkili olan kişilerin bazıları tarafından açıktan yine bazıları tarafından kinaye yoluyla gönderme yapmaları beni bu duruma icbar etti. belki takınılması gereken tavır noktasında yanılıyor ve bu yanılgının bir tezahürü olarak kendimi kayıtsız bırakıyorum, bilmiyorum. fakat hakikati yayma konusundaki düşüncem den vazgeçmiş değilim. ehli sünnet adı altında batıl tarikat ve cemaatlerin görüşlerinin verilmesi ve buna Delil ile karşı çıkanların muhtelif şekiller de damgalanmaları bir gün sonu gelecek olan reaksiyonlardır. biliyorum ki kimisi taassubundan kimisi cehaletinden bunları yapıyor bizim görevimizde taassup ve taklide tahkik ve delil ile cehalete karşı da ilimle karşı çıkmaktır.
Allah'a emanet olunuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
sana huzur bozan diyen olmadi. insanlara gelip islam hakkinda sacma sapan bilgiler veriyorsun. benim gozumde zekeriya beyazdan farkin yok. hala ehli sunnete cemaatlere hakaret ediyosun uyarmamiza ragmen. sen kimsin de o kadar emek veren ugrasan insanlari karaliyorsun aklinca. bu sana son uyarim
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-03-2014, Saat:08:40 AM, Düzenleyen: vip.
General
Senin ipi astarı olmayan bilgilerle islam dini üzerinde yaptığın asılsız iddalar yüzünden kim bilir kaç kişinin islam hakkındaki görüşü değişti acaba? Ayrıca kimse sana o söylediğin tabirleri beyan etmedi. Sen kimsenin mezhebi yada en basiti görüşü yüzünden bu hakaretleri edemezsin. Görüşler farklı olabilir ama herkesin görüşüne saygılı olmak lazım. "Her dediğin doğru olmalı; fakat her doğruyu demek doğru değildir." (Risale-i Nur Külliyatı-Mektubat Yanlış hatırlamıyorsam 21. mektuptu sanırım uhuvvet risalesi) Eğer senin görüşün doğruysa 4 hak mezhep aliminin görüşleri batıl oluyor ozaman. En basit örneği geçenki domuz derisi meselesi 4 hak mezhepte domuzun herşeyi haramdır diyo sen kalkıp derisi tabaklanınca helal diyorsun. Aklı olan bir insan bunu irdeleyemeyecek kadar bişuur değildir sanırım? Atalarımızın bir sözü var bilirmisin bilmem. EDEP EDEP İLLA EDEP İLLA EDEP!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Gelelim, istikamet sınırlarını aşan ikinci iddiaya. Bir cemiyette, İslâm’ı tam tatbik etmeyen, hükmünü ona göre vermeyen veya veremeyen bir insana hemen kâfir damgası vurmak da insaf değildir. Zira, iman küfre zıttır. Bir insan İslâm’a zıt bir hüküm veriyor, bir icraat yapıyorsa, bunu İslâm’ı reddederek yapacaktır ki küfre girsin. Aksi halde onun küfründen değil günahından, isyanından söz edilebilir. İman gibi küfürde de niyet ve irade şartı vardır. Bir adam ancak, “İslâm’ın şu husustaki hükmü şöyle ama, ben onu kabul etmiyor ve şöyle hareket ediyorum” derse küfre girer. Böyle bir niyeti ve iradesi yoksa, işlediği hata, verdiği yanlış hüküm tamamen bilgisizliğinden yahut irade zaafından kaynaklanıyorsa, yaptığının da yanlış olduğunu biliyorsa bu adama kâfir demek Ehl-i Sünnet itikadınca mümkün değildir. Bunu ancak, büyük günah işleyenin kâfir olduğuna hükmeden “Haricîler”, yahut böyle bir kimsenin imanla küfür arasında kalacağını savunan “Mûtezile” iddia edebilir. Bunların ise ehl-i dalâlet olduklarında bütün Ehl-i Sünnet âlimleri müttefiktir.

Çok dikkatli olmamız gerekiyor. İslâm’ı savunuyorum derken, bilmeden dalâlet ehlinin yoluna girebiliriz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hani biz ehli sünnet diye kendi cemaat ve tarikatlerimizin görüşünü savunuyoruz ya sende ibni hazm vs. Goruslerini savunmus olmuyor musun
Yoksa okuduklarindan kendin mi hüküm cikariyorsun

Hz. Meryem i peygamber yaptın
Kadınları özel hallerinde camiye soktun
Domuz derisini helal kildin
Vs.

Hani bazı şeyleri bilmemek yanlış bilmekten ve insanlari yaniltmaktandaha iyidir.

Kimse sana forumun huzurunu bozuyorsun demedi.
Ama insanları yanlış bilgilendirirsen konularına müdahale edilir kusura bakmayacaksin!
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
İbni hazm hakkında pek bilgim yok lakin diğer söylediğin kişiler dine aykırı birşey soylememisler ki
Yani islami görüş dışına cikmamislar ki

Artı sen burda ibni hazmdan yada diğerlerinin goruslerinden örnek veriyorsan onların goruslerini benimsiyorsun demektir. .
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.