You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ŞU AN NE DiNLiYORSUN? -2

ŞU AN NE DiNLiYORSUN? -2

Uzman
RE: ŞU AN NE DiNLiYORSUN? -2
neyse istediğiniz gibi yapın.ağa da sizsiniz paşa da sizsiniz .istediğinizi yapın .
Düşlerinden vurulurken çocuklar, hangi yaşamaktan bahseder ki masallar ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@Shamil kardeşim
Paylaştığın video İslama aykırı mıydı değil miydi?
O videoyu izlemek göz zinası değil miydi?

Videoyu silmeden adını vererek uyarsam daha kabaca olmayacak mıydı?
Bu gibi konulara daha nezaketli nasıl müdahale edilir?
Senden sonra eklenen videoyu gördün mü?
O video hakkında ne düşünüyorsun?

Bu soruları gerçekten samimice, dostça soruyorum.
Bu konularda beni bilgilendir ki ileride tekrar karşılaştığımda tavır ve hareketlerimi ona göre düzenleyeyim.
Ancak alıştığımız hal ve hareketlere göre değil, İslam'ın hükmüne göre bilgilendir.

Ağıt adlı bir konudan bahsetmişsin linkini ver oraya da müdahele edelim inşallah.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
şu forumda herşey dört dörtlükmüş gibi bir kaç köklü üyenin yaptığı iyi niyetli paylaşıma takık olunması samimi değil.Saçma sapan bir takım görüşlere sahip üyelerin kendi fikirlerini "paylaşım yapıyoruz" adı altında diğer üyelere empoze etme çalışmalarına, laubali muhabbetlere , devlete ve devlet büyüklerine hakarete varan paylaşımlara müsaade edilmesine, abi/ kız kardeş sıfatlarına sığınılıp rahat bir biçimde espirileşmelerde gülüşmelerde bir mahsur görmeyipte videodaki sıkıntılı bir kaç ana takılı kalmak gerçekten samimi değil.yukarıdaki paylaşımı yapan arkadaş sürekli online durumunda olmayan ancak uzun süredir şu forumda üyeliği bulunan bir üyedir, paylaşımını yapar ve gider, niye onca sıkıntılı mesaj yorum arasında böylesine basit bir paylaşıma müdahale edilir?! sıkıntılı video ise bu konuda titiz olan arkadaşlar zaten izlemeyecektir, insanları samimi olmayan müdahalelerinizle şu forumdan soğutmayın. Özellikle hatrı sayılır uzun süredir bu foruma arada birde olsa uğrayan köklü üyeleri soğutmayın. yeni yetme sıkıntılı onca yeni üyelik var iken özellikle.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@Himmet muhterem kardeşim, samimiyetimi anlamamış olmana bir şey diyemem bu benim kabahatim olabilir ama lütfen İslami kuralları göz ardı etmeyelim.

Forumumuzda belli başlı kurallar vardır bu kurallara uymayan üyeleri bir şekilde uyararak kurallara uymasını istiyoruz.
Bu konunun 1. mesajında uyulması gereken kurallar hakkında kısa bir açıklama yaptım.
Mesajı görmeyen, okumayan, fark etmeyen üyeler zaman zaman kurallara uygun olmayan mesajlar gönderiyor ve gerekli müdahaleyi yapıyoruz.
Bu konudaki ilk müdahalem değil.
Müdahale ederken eski-yeni yada sıkı-seyrek giriş yapıyor ve benzeri yada daha başka bir şekilde üyeler arasında ayırım yapmak doğru olmaz.
Onun için herkese aynı seviyede yaklaşmanın doğru olduğunu düşünüyorum.

Forumun başka bir bölümünde başka hata ve kusurlarımız varsa lütfen "RAPOR" tuşunu kullanarak ilgili mesajı bize bildiriniz.
Forumun başka yerinde başka hatalar var ama müdahale edilmiyor diyerek genelleme yapmak, sanki bilinçli bir şekilde birilerine tolerans gösteriyoruz gibi bir izlenim doğuruyor. forumda hiç hata yok demiyoruz. biz hiç hata yapmayız demiyoruz.
Forumun başka yerinde başka bir hata olması yeni hataların yapılmasını mübah kılmaz.

Forumda başka sıkıntı, İslam'a aykırı ve kurallara ters durumlar var diyen arkadaşlar bizim gözümüzden kaçmış olabilir, lütfen "RAPOR" tuşunu kullanın.
Lütfen İslam'a yada forum kurallarına aykırı konu ve mesajları "RAPOR" tuşu ile bildirerek daha huzurlu, daha iyi ve güzel bir foruma dönüşmemizde katkı sağlayınız.
Kendi adıma bundan son derece memnun olurum.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Forumdaki sıkıntı bazı şeylerin rapora gerek kalmadan insanların farkındalık oluşturarak anlaması gereken şeyleri anlamamasından kaynaklanıyor...
Evet belki tesettüre çok fazla uymayan ama bununla beraber.. Tam üryan olmayan hatta
Şuanki kapalı görünen kişilerden çok daha az dikkat çeken resim veya videolar bazen paylaşılabiliyor...
Hatta geçen bnde hiç farkında olmadan diz hizasında etekli olan bir gifi paylaşmıştım..
İslami kurallar gereğide zaten hiç sözünü etmeden fotoların silinmesine bişey demedim..
Zaten çok önemli bir konuda değildi..
Lakin bazı şeylerde dikkat çekmek gerekiyor..
Bugün küçük bir fotoya hassaisyet gösterirken..
Neden konuşmalarda bu hassasiyete riayet edilmiyor?
Elbette herkes elinden geldiğinçe dışarı da islami yaşama müslümanca hayata tutunmaya çalışıp günah deryasında boğulmamaya çalışıyor..
Tezat ve abes olan durum ise buradaki tutarsızlıktan kaynaklanıyor...
Birşeye dikkat edilirken diğerine dikkat edilmiyor..
Küçük şeyler büyütülürken daha büyük şeyleri gözden acaba kaç kişi namazlarını huşu ile kılıyor..
Teheccüdü kaç zamandır kılıyor...
Sünnete riayet edebiliyormu?
Günlük hayatta namahrem ile iletişimine ne kadar dikkat ediyor...
Bence asıl sorulması gereken sorular bunlar..
Eğer herşeyi yerli yerince yapabilirsek zaten burada hiçbir sıkıntı kalmaz...
Lakin dışarda bildiğini okuyup burada da copy paste ile işler yürümüyor..
Bu sözler aynanın karşısında kendi nefsime söylediklerim...
Okuyanlar ise sadece fısıltılarıma şahit olanlar...
Ne diyelim rızai ilahi yolundan ayrılmamak nasip olsun bizlere..
Yoksa yazılanlar burada silinse bile sağ da sol da kayıt altına alınıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Allah razı olsun.
Çok güzel ya işte bu. Evet günah işliyoruz. Asgariye indirmeye çabalıyoruz-çabalamalıyız.
Bunun için gayret gösteriyorum-gösteriyoruz.
Gerçek hayatta tanışmadığımız için bilemezsiniz-bilemem ne kadar İslami hasasiyetim-hassasiyetiniz olduğunu.
Genel görüşüm biz günah işlerken günah olduğunu bilmeden işliyoruz.
Yada alışkanlıklarımız arasına giriyor.
Saçı açık insanlarla sürekli karşılaştığımız için artık bir yerden sonra normalleşiyor.
Ama biliyoruz ki saçı açık olmak normal değil. Bu bilinçle günah olduğunu bilelim.
Hadisde vurgulandığı şekli ile ikinci kez bakmak doğru değil.

Forumda başka ihlal ettiğimiz İslami kurallar varsa eminim bunlarda alışkanlık haline geldiği için bir zaman sonra normalleşiyor.
Uyarın arkadaşlar, hatalarımızı, kusurlarımızı düzeltmeye çalışalım.
Ne kadar güzel olur.

"Din nasihattir" diyor peygamberimiz aleyhisselatu vesselam nasihatleşelim.
Vallahi ben bir hatamın farkına varmaktan büyük kıvanç duyarım.
Vallahi bir arkadaşımın günahlarıma dur demesinden büyük sevinç duyarım.
Günahlarımızın, hatalarımızın birinden vazgeçerken başka hatalarımız var diye hatada ısrar etmek doğru olmazki.
Zaten böyle olmazsak Müslüman olduğumuzu nasıl iddia edebiliriz ki?

Müşterilerden arta kalan vakitte aralarda yazıyorum. İyice üzerinde durmaya fırsat bulamadan yazıyorum. Umarım düşündüklerimi doğru şekilde anlatabilmişimdir.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.