You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Söz verdim ve tutamadım kefareti nedir ?

Söz verdim ve tutamadım kefareti nedir ?

Acemi Üye
RE: Söz verdim ve tutamadım kefareti nedir ?
Sonunda oruç tutmaya karar verdim. Ama şu anda okul zamanı oruç tutmak hiç uygun değil 15 tatilde tutacağım.Çok merak ettiğim bir soru var şimdi ben tövbe ettim, yeminimin kefaretini taa 15 tatilde ödeyeceğim ben onun kefaretini ödeyesiye kadar o günah üstümde mi kalacak ? Annem üstünde kalmaz o günah silinir senin Allah'a 3 gün oruç borcun olur onuda ödedin mi oruç borcun da biter kurtulursun dedi ?
Yani hangisi doğru kefaretini ödeyesiye günah üstümde mi kalacak yoksa silinip 3 gün oruç borcu mu olacak ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Benim sorum şuydu ve siz sanırım görmediniz:
Ben şimdi kefaretini ödeyesiye kadar günah üstümde mi kalacak bunu soruyorum.
Annem tövbe edersen günahım gider dedi ve kefaretini ödeyesiye kadar 3 gün oruç borcun olur dedi bu doğru mu yoksa kefaretini ödeyesiye kadar üstümde mi kalır o günah. Tek bilmek istediğim buydu ama siz bana saçma sapan şeyler söylediniz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2014, Saat:01:22 PM, Düzenleyen: soruiçin.
Profesör
kardeşim sen mükellef olmamışsan bişey ödemene gerek yok, eğer islamın emirleri ile mükellef olmuşsan yukarda bahsedilenleri yerine getir, oruç tut eğer ona gücün yetmiyrosa fakiri doyur..hepsi bu ..bir dahada altından kalkamayacağın sözleri verme yeminleri etme..İmam Şafi r.a doğru bile olsa yemin etmemeyi tavsiye etmiştir..Tmamdır inş..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.