You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sorumluluk Sınavı

ThE İmaM
Sorumluluk Sınavı
ben 10. sınıfa geçtim ve düz lisedeydim. şimdi ihlye geçeceğim ama ihlye geçince Arapça ve Kuran-ı Kerim dersinden sınava girecekmişim. Arapça dersinden nasıl sorular çıkabilir yardım edermisiniz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Sorumluluk Sınavı
öle mi ya ihlye geçmek için sorumluluk sınavına girildiğini bilmiyordm bnde 10a geçtm ama pek bi fikrim yok k. bakma üzgün elbet bilen birileri çıkar kardeşim..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
benim orta öğretim bittiğinde ihlye başladığımda formaliteden bir sınav yapmışlardı çok basit bir sınavdı hala böle sınav yapıyorlar mı bilmiyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sorumluluk almayı sevmemBig Grin
sınavları hiç sevmem ama yine de her şeye rağmen sorumluluk ve sınav hayatta şart ayy ben nediyorum yahuBig Grin ehline sorun arkadaşım benim pek bi bilgim yok..
bu mevzuda bilen arkadaşlar çıkar eminim..ifade
Bunu ilk beğenen sen ol.
((Meksikalı))
eğer açıköğretim lisesi ise bulunduğun yerin imam hatip lisesinde açık öğretim ihl liler için hafta sonları kuran ve arapça dersleri veriyorlar imam hatip mezunu diploması alabilmen için bu derslere girmen şart çünkü bu derslerin sınavlarını ders aldığın hoca yapıyor zor değil ama tabi mesela bazı yerlerde yeterince öğrenci sayısı bulunamadığı için sınıf açmıyorlarmış açık öğretim li değilsen bile bu sana yarayacak bi bilgi olabilir çünkü eğer bulunduğun yerin ihl nde sınıf açmışlarsa hocadan rica etsen haftasonları onların derslerine katılmana bişey demez sanırım bizim hocamız öğrenmek isteyen gelebilir demişti de
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
ablacım erkeksin oku istediğin güzel bi bölüm..
ne işin var ihl de. ihl seni hem zorlar, hem insanları hayal kırıklılığı yaşatır.
sn düz lisede devam et bnce.
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
kardeşim ...
kuranı kerim soruları malum zaten...bir tane karabaş tecvidi al...daha sonra günde 5-10 arası kuranı kerım oku...duha suresınden asagısını mülk ve yasin suresini güzel sekilde oku..(ezberle)

ilk 2 sayfalarını ezberlesen yeterlı olur sanırım...

arapca bir kere cok basit oluyor...söyle bir..lise arapca kitabı al..bir de arapca türkce sözlük..arapca dilbisinden sorarlar daha cok..

önemli...imam hatiplerdeki arapca hocalara rica edip ders alabilirsin....

hadi hayırlı olsun bakalım...katsayıda hallolacak en sonun da insaallah..sorun varsa çözüm de var...

tesekurederım...(arapca dilbilgisi kabataslak olar türkce dilbilgisinden kolay...sıfat isim tamlaması..aynı seyler işte...sadede arapca sagdan yazılıyor türkce soldan.. )
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.