You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sorumluluk Sınavı

Profesör
RE: Sorumluluk Sınavı
ben söyleyim o zman..
zamirlerden çıkabilir
bi kaç kelime çıkar işte okumak yazmak kitap defter gibi kelimeler çıkar ya türkçeleri çıkıp arapçalarını ister ya da arapçaları çıkıp türkçelerini ister.. hmm daha sonraaa..
isim tamlaması sıfat tamlaması marife nekre nedir diye çıkabilir.
bu şekilde aklıma gelmedi k. bakma Saskin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bi de karşıkık kellimeler verip cümle kurmanı isteyebilirler bunnu için cümle kuruluşuna iyi çalış kardeş allh kolalylık versin inşallah
Degerli -turkuaz- Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
sınav konusunda yardımcı olan arkadaşlara katılıyorum..çok zor bir sınav olmaz..yine arkadaşların dediği konulara ek olarak da fiil çekimlerinden çıkabilir mazii,muzari,emir çekimleri..bunlar önemlidir imam hatipte temelde bunlarla başilanır..ilahiyatta da öyle..bulabilirsen birinci sınıf arapça dilbilgisi kitabı bul..ondan çalış kardeş..arapçadan sana avantaj sağlayacak şeylerden bi tanesi ve en önemlisi kelime hazinesidir..ne kadar çok kelime bilirsen okadar iyi grammer zaten arkasından geliyor..Allah kolaylıklar versin..bu konuyuda soru cevap kısmına taşıyorum oradan devam edelim yardım edebileceğimiz bir şey olursa yazarız kardeş..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
hayır yandınız diye bir şey yok..imam hatibe ilk başlayanlarda aynı şeyleri görüyorlar..muhakkak zorlanırsınız arapça zor bir dildir ama yüzeysel olarak baktığınızda sizi zorlayacak bir şey yok derine indikçe ayrıntıya indikçe zorlaşır arapça...forumda da arapça bölümü var orada bir sürü konular var kelimelerde çok fazla size faydası olacağını düşünüyorum oraya bir bakın..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.