You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

SORSAN HERKES İYİDİR

SORSAN HERKES İYİDİR

General
SORSAN HERKES İYİDİR
Bir pazar yerinde, tezgahlar kalktıktan sonra sokaklarda dolaşıp yere atılan sebze ve meyvelerden toplayan kadınlar kimsenin yüzüne bakamazlar. Utanç onları kocaman dünya da yalnızlaştıracak kadar keskindir.
Biz de onların yüzüne bakamayız aslında. Yoksulluğun gözüne bakılmaz çünkü.
Usulca yere eğilip, yerde duran sebzelerin arasından seçtiklerini koyu renk pazar çantalarına koyarlar.
Öyle zannediyorum ki, o kadınların komşuları da bundan habersizler. Belki çocukları, belki yatağa bağlı ve altı temizlenmeye muhtaç babaları da bundan habersizdir. Bundan kimsenin haberi yok belki. Evindeki yıpranmış kilimin, duvar saatinin de haberi yok.
O kadınlar, insanlığın günahını toplamak için akşam üzerleri yeryüzüne inen mitolojik varlıklar gibi.
Abartıyorum. Düpedüz gerçekler işte! Utancımdan böyle söylüyorum..
Tarık Tufan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: SORSAN HERKES İYİDİR
evet maalesef üzgün
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Sad kendimizden utanmamız için ne kadar da Gözümüzün içinde olupta görmemezlikten geldiğimiz bir olay...
Oysa herkes iyiydi değilmi!!!
Nede olsa kararan kalplerin hepside tertemiz... Nasılsa siyahlar kirleri bir güzel gizler saklar Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Gözümüz hep menfaati aradığı sürece bu tür şeyleri görmemiz imkansız gibi:/

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Bir Yaz Günüydü Sokakta Yürürken Çöpün İçinde Kavun Yiyen Saçı Sakalı Birbirine Karismış Bir Adam Gördüm..Birgün Öncesinde Bende Kavun Yemistim Daha Doğrusu Beğenmediğim İçin Yememistim..Bir Adama Baktım Birde Kendime Utancımdan Yüzümü Yere Eğdim..Bu İmtihanda Hangimiz Daha Başarılıydık Acı Ama Gerçek..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kâtip
Kimse kendine yakıştıramaz hakâreti, kusuru, yanlışı. Kimse malını kötülemediği gibi canını da kötülemez. ''Ben çok günahkârım, çok hatalarım var'' diyenlerin bile aslına inseniz, karşılarına geçip o demeden kusurlarını söyleseniz çoğu zaman size muhâlif olacak, cephe alacaktır.

Sorsan herkes iyidir evet, çünkü kötülük hiç kimseye iyi gelmez!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Sıkıntı zamanında insan biliyor, ferahlık gelince bilmesi önemli..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Böyle bir hayat yaşamadığımız için şükrederken Hesabını vermemiz gereken şeylerin altında eziliyorum.
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-08-2015, Saat:01:38 PM, Düzenleyen: sitare.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.