You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

SORALIM-CEVAPLAYALIM

SORALIM-CEVAPLAYALIM

LoadinG....*
SORALIM-CEVAPLAYALIM
Selamun Aleykum arkadaşlar bu konu başlığından anlayacağınız üzere dini konuda bilmediklerimizi veya muaallakda kaldıgım konularda soralım ve diğer arkadaşımız cevaplasın bölece hem kendi bilgilerimizi tazeleriz hemde bilmeyenleri bilgilendiririz.

ilk ben soruyum size vacip nedir. ?

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: SORALIM-CEVAPLAYALIM
eyvallah metın,forum sakınlerıne cok faydalı olacak bılgıler gelecektır buraya....
vacıb...dıni bılgılerde benım en cok kafamı kurcalayan konu bu aslında.
genel tanımı:Vacib, yapılması farz gibi kesin olan; fakat Kur’an-ı kerimdeki delili farz kadar açık olmayan emirlere denir.. dıyor kıtablar..ama sunnetten kuvvetlı ve farzdan asagı bır ıbadet seklı yada hukmu...
ve aklıma soyle bır soru gelıyor:VACIB HUKUMLER KUR'AN ILE ACIKCA BILDIRILMEDIYSE VE SUNNETTEN DAHA KUVVETLI BIR IBADET SEKLI ISE;BIR KONUDA "BU VACIBTIR" DEMEK ICIN NE TUR SARTLARI KAPSAMASI GEREKIR???
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Bence kendi inancınız doğrltusund dürüstçe karar verirseniz vacip olur. farz olur. her şey kalpte
Degerli Kemalist_Dindar_Deniz Kullanicisi May 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
nasıl hersey kalbde kuran neden war o zaman

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.