You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sokak Çocuklarının Durumu

Sokak Çocuklarının Durumu

Üye
RE: Sokak Çocuklarının Durumu
fakir adam hırsızlık yaparsa onu fakir bıraktığımız için sorumlu bizmiyiz ? yada evli olmayan birisi zina yaparsa onu evlendirmediğimiz için sorumlu bütün müslümanlar mı ? 100 deynek vurmayacakmısınız yani gülücük evli olmayanları evlendirin diye ayet var , o zaman bekarların zinası diye bişey olmaz senin deidğin gibi düşünürsek , her suç işleyen bahane bulur , salar sokağa çocukları çaldırır , oraya buraya zarar verdirtir , suçlu tüm müslümanlar der , mantıksız bu dediğin kardeş .
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
frekans tellerinde sorun var sanırım. mezkur konu himayesiz kalmış ''sokak çocuğu'' evli iken zina vb. değil. elma ile armudu karıştırırsan, konudan konuya geçersen kafan dağılır sonra toplamak da zor olur. benden sana nasihat bir konuyu kendi bütünlüğünden kaydırmadan anlamaya çalış gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
peki himayesizde kalalım ; himayesiz kalmış çocuğa yaptırırlar bunu ozaman , herşeyi yapar ben himayesizim der kurtulur , tüm müslümanlar siz suçlusunuz der oh ne ala gülücük himayesiz çocuğa adam öldürtürler , müslümanlar suçlu olur o zaman , himayesiz çocukla ilgili ayet varmı peki bu dediğine dair ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-11-2013, Saat:09:46 PM, Düzenleyen: erfan.
هل أنا حقاً أنا ؟
peki bu sorduğun soruyu hangi ayete dayanarak soruyorsun? senin akidenin kendince -sadece kuran- bizce -rey bulaşmış kuran algısı- olduğunu bildiğim için sorunu sana iade ediyorum e28.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
konuyla ilgili hiç bir ayet yoksa o meselede serbstir herkes , kuran indirilirken sorarsanız açıklanır diyor , Allah affetti diyor , bu dinsel bir mesele değil sosyal bir meseledir yani , zamanla değişir bu meseleler , farklı görüşler ortaya atılabilir , sen imam malikin dediğini herkes için evrensel islam diye dayatamassın .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-11-2013, Saat:09:55 PM, Düzenleyen: erfan.
هل أنا حقاً أنا ؟
kuranın açıklamadığı eşya ile ilgili meseleler ibahaya dayanır diyorsan eyvallah. benim inancım da bu yönde ama istisna getirmez de her mesele dersen, o zaman çıkmaza düşersin, sana bunu öğüt olarak söylüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
bende onu diyorum işte , öğüt almak için alimlerin görüşlerini düşünmekte zarar olmaz fakat , onların deidği herşeyi islam diye anlatmak yanlış , onun görüşü bu sadece , daha iyi görüşller çıkarsa , yada daha iyi düzenleme teklifleri çıkarsa , daha iyi yasalar çıkarsa , onlarda kabul edilebilir ( o kabul edilenede evrensel islam denmez ) fakat direk bu islam kuralı dersek bunlara yanlış , yoksa öğüt vermek için anlatılsa sesimiz çıkmaz , imam malikin öğüdü , tavsiyesi budur demek daha makbul bence .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-11-2013, Saat:10:12 PM, Düzenleyen: erfan.
هل أنا حقاً أنا ؟
daha iyi yasalar diye bir şey yok dostum. din tamamlanmış mühür vurulmuş eksik bir şey bırakılmamış ve peygamber ''size dine dair her şeyi getirdim mi? size ulaştırdım mı?'' diye Allah'ı şahit tutmuş ve insanlar da buna ''evet'' diyerek mukabelede bulunmuş akabinde peygamber bu dünyayı terk etmiştir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.