You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sokak Çocuklarının Durumu

Sokak Çocuklarının Durumu

.
RE: Sokak Çocuklarının Durumu
eyvallah abi gülücük esas duruş vaziyeti alıyoruz karşında eyvallah gülücük nasıl yorum yapacağımızı şaşıyoruz hatta korkuyoruz bazen eyvallah :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Vicdan sahibi yokdemecek kadar az ki artik.
Allah onlara ve vicdanlarimiza sahip ciksin üzgün

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Artık böyle insafsız aileler yaşıyormu ? Sokağa çocuk atmak hangi müslüman'a yakışır hadi geçtim müslüman kardeşlerimizi (?) bir yahudi , hristiyan dininde bile bu yasak.Başta devlet ,sonra biz sahip çıkmalıyız..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
'' Borçlanır ya da bir suç işlerse mali külfeti müslümanlara aittir. Bizce hüküm böyledir '' diye bir madde yazmışsınız .

bu hüküm neresi doğru sizce ? suç işleyen kişiye suç ait değilmi ? borç yapan kişiye borç ait değilmi , başkasının günah yükünü neden başkası çekiyor anlamadım .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-11-2013, Saat:08:40 PM, Düzenleyen: erfan.
هل أنا حقاً أنا ؟
çocuk ve himaye edeni olmadığı için borcu ya da külfeti Müslümanların üzerinedir, yani hazineden karşılanır. normal durumlarda dediğin gibi fiil failine hamledilir. ama burada nüans var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
suç işlediği zaman neden müslümanlar yüklensin hala mantıksız bu durum , suçu işleyen suçu yüklenir , bunu bir görüş olarak dile getirdiği , islami bir kural olmadığı '' bizce öyle '' demesinden belli zaten .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-11-2013, Saat:09:36 PM, Düzenleyen: erfan.
General
müslümanlar bir topluluk olarak sosyal vazifelere sahiptirler, iyiliği yaptıkları gibi emrederler ve kötülükten uzak durdukları gibi yasaklarlar, sorun değil çözüm üretirler.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
''suç'' mefhumunu iyi anla. bir çocuk himayesiz kaldığı zaman yahut kendisine gereken terbiye verilmediği zaman yahut kendisini suç işlemeye götürecek sebepler ortadan kaldırılmadığı zaman suçlu olan çocuk değil; Müslüman halkın hepsidir. mesela bu himayesiz sokağa terk edilmiş çocuk kendisini doyurmak için bir şey çalarsa sorumlu olan bu çocuk değil; bu çocuğu buna mahkum eden kimselerdir.
daha fazla izah etmeme gerek yok sanırım.
selam ile.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.