Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi?
Anket Başlığı: Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi?
Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi?
Suan bir süru yer karantina altinda test yapilmasi bekleniyor.sizlere tek tek sayarim lakin dogru olmaz.
Bunlarin hepsi dusünuldugu gibi cikarsa cok vahim hallere gireriz
sen yardım eyle Allah 'ım
Herkes uysun insAllah
Artisini konusmam bana uygun olmaz.
Vatandas olarak uzerimize duseni yapalim
ekonominin batacağı korkusu ile sokağa çıkma yasağı ilan edemeyen,fabrikaları bir ay kapatma kararı alamayan ama 40 milyar dolar harcadık diye övünen bir hükümet var başımızda.
Millete evden çıkma diye telkinde bulunurken,
otobüslerde yarı doluluk oranı ile taşıma yapması talimatı verilirken,
yaşlılara evden çıkma yasağı uygulanırken,Fabrikalarda çalışan insanlar omuz omuza yolculuk ediyorlar ve omuz omuza çalışıyorlar hala.
evden çıkma yasağı uyguladığın yaşlılar,fabrikadan gelen insanlar ile aynı sofrada yemek yiyor,oturuyor,muhabbet ediyor.
yurt dışına uçuşlar daha dün tamamen yasaklandı.
camide cuma namazı kılmak için müsade veriliyor hala.
meclis üç ay kapatıldı (üç ay sonunda da tatile girecek büyük ihtimal ile) ama vekiller oturdukları yerden maaş almaya devam ediyor hala.
daha devlet üzerine düşeni yapmamış,daha doğrusu korkudan yapamadı,yapamıyor,yapamayacak.
vatandaştan üzerine düşeni yapmasını bekliyor.
hal böyle iken vatandaşın üzerine düşen ne?
aslında ingilterenin dediğini yapıp "bırakın virüs yayılsın,ölen ölsün kalan sağlar bizimdir" demek istiyorlar ama hem utanıyorlar hem korkuyorlar.
bu arada ben hükümet karşıtı biri değilim,yıllarca oy verdim bu hükümete.
Ama bunların hepsi gerçek ve söylemezsem içim rahat etmezdi.
sözün özü,vatandaş üzerine düşenin altından kalkamayacak bu işin sonunda
İmalatı tamamen durdurmak ama aynı zamanda tüketime cevap vermek kimin altından kalkabileceği bir iştir ki?
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi