You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi?

Anket Başlığı: Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Evet 1 (16.67%)
Hayır 4 (66.67%)
Kararsızım 1 (16.67%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 6 (100%)

Administrator
Koronavirüsün yayılmaya başladığı Çin başta olmak üzere İran, Irak, İtalya ve İspanya dahil birçok ülkede sokağa çıkmak yasak.
Türkiye’de ise vaka sayısının 3629’a yükselmesi ile aynı soru gündemde.
Sokağa çıkma yasağının uygulanmasına gerek var mı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli mi?
Sokağa çıkma yasağıda beraberinde pek çok sıkıntıyı getirecektir, bunun yerine belli başlı kısıtlamalar getirilebilir, getiriliyorda.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Gerek vardir.bu yasaj belki biraz ulkeyi sintiya sokabilir ama ciddi manada gerek vardir.suan disarida bilinmeyen pek cok tasiyici gezmekte ve sosyal temaslar hicbise yokmus gibi devam etmekte.millet olarak biraz hicbirsey olmaz bize die bakiyoruz.fakat hic de oyle degil.beb bu islerin icinde biri olarak buna gerek vardir die dusunuyorum.
Karar devletimizindir.herseyin hayirlisi olsun.
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Suan gelen genelgeler buna isaret ediyor.
Yani tahminimce cok surmeyecek bu karar.
İnsAllah tum bunlara gerek kalmaz.rabbim hayirlisiyla bu hastaligi basimizdan def eder.

Sayin bakanimiz önüne gecilemesse bu yasagin ihtiyac olacagina isaret ediyor.
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
قید آزادی
Bi ba-ba oğlunu sopayla döverek öldürmüş ya çok üzüldüm, ben istemiyorum sokak yasağını
لَمْ اَكُنْ بِدُعَٓائِكَ رَبِّ شَقِيًّ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hangi sokağa çıkma yasağı ilanından bahsediyoruz?
devlet,diyanet aracılığı ile cuma namazının farz olmasının şartlarını millete anlatarak böyle zamanlarda cuma namazının kılınmaması gerektiğini anlattı.Kılmak isteyenleri de uyardı hatta camiye sokmadı.
bugün devlet aracılığı ile bir camide sözüm ona gerekli önlemleri alarak cuma namazı kılındı.

Hülasa,önce devlet ne yapacağına karar verecek sonra bunu millete anlatacak.
Şu durum bile devletin vahim halini anlatmaya yeter.
hal böyle iken bu millete sokağa çıkma yasağını nasıl anlatıp,bu durumu icra edecekler?!!!!!!!
yazık,çok yazık!!!!
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-03-2020, Saat:05:38 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Yönetici
Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi için çok daha vahim durumlar yaşanması gerekir, şu anda böyle bir yasak çok yanlış olur.

Ancak sokağa çıkması gerçekten elzem olmayanlar için bir önlem uygulanabilir.

Bazı esnaflarda 4-5 kişi çalışanlar var, şu durumda buna gerek var mı? Zaten iş yok neden 4-5 kişi hala aynı saatte aynı yerde çalışıyor.
Bir iş yerinde belki metrekare hesabı yapılarak bir yada iki kişinin çalışmasına izin verilip fazlasına yasak getirilebilir.

Benzer önlemler alınabilir.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Bakanın dedigine gore sehirler arasi kisitlama söz konusu. Eger bu sekilde devam ederse daha sıkı tedbirler alabilirler.
Vaka 5698 maalesef...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-03-2020, Saat:09:09 PM, Düzenleyen: Sükut.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.