You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: SOHBET MEYDANI :)
anammmmm , hertaraf bembeyaz oldu gülücük
Allah dışarda kalanların yardımcısı olsun üzgün
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ruhadam, ben söyledim
değşir yada değişmez beni ilgilendirmiyor Wink
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
eyvallah....
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Ruhadam adlı kullanıcı Allahın sınırlarından bahsediyorsun ya.. Madem bu kadar dikkatlisin, en uç eleştirileri dahi kaldırıyor olman gerekecek.. Lakin senin o bahsettiğin sınırları zorladığın pek çok hal ve tavra şahit olmuşumdur.. Benim 4x4'lük olduğum söylenemez .. Srn öyle olduğunu iddia ediyor isen gereğini yap
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Kusura bakmayın ama sarfettiğiniz ifadelerin çoğu kibir kokuyor.. Daha çok aşağılamak, bozmak adına çalışıyorsunuz (tabi kendinizce) bilgi eksikliğimden yada herhangi birinin bilgi eksikliğinden bahsetmeniz haddinize değil diye düşünüyorum .. Ha uygun dili kullanırsanız ne ala.. İnsan öğrenebilir, eksikliklerini giderebilir İLMİHALLERLE (!) ancak kibirlerinden nasıl arınacaklar işte bu çok zor...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
Ben yıllardır forumdayım bu garip zavallı adamı bilen bilir, kibir konusunda lafı hiç uzatmayacağım;Allah herkesin kalbini çok iyi bilir..
Kibir konusunda birde tavsiyem olsun kardeşime; benden başka kimseyede artık kibirlisin falanda demesen iyi olacaktır, eğer öyleysede içinde kalsın, herkesin kalbi böyle ithamlara dayanacak kadar dirayetli değil sonra onlar ağlarlar üzülürler..

Bilmemek ayıp değil ablacığım, vakit israfı ayıp hemde ne ayıp, mutlaka size düşen şeyleri öğrenin cahil kalmayın, “Emri bi’l-maruf, nehyi ani’l-münker” vazifesi varlığın yaratılış gayesine götüren bir yoldur. Peygamber Efendimizin gönderiliş gayesi ise tebliğdir. Tebliğin özü de, “emri bi’l-maruf, nehyi ani’l-münker”dir. İyiliği emredip kötülükten vazgeçirme, her Müslüman’ın yapması gerekli olan bir vazifedir. İyiliği emredip yaymak, kötülüğe karşı koyup onu engellemek, İslam’ın Müslümanlara yüklediği en önemli görevlerden biridir. Hatta İslam toplumunun en belirgin vasfı iyiliği emretmek, kötülükten alıkoymaktır, dense mübalağa edilmiş olmaz. Zira bizzat Allah Kur’an-ı Kerim’de Müslümanların bu özellikte bir toplum oluşturmasını onlardan istemekte ve şöyle buyurmaktadır:

“Sizden hayra ve iyiliğe davet eden, iyiliği emredip kötülüklere engel olan bir toplum oluşsun. İşte kurtuluşa erenler de onlardır” (3, 104). Bir başka ayette “Siz insanlık için (tarih sahnesine) çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz, iyiliği emreder kötülüğü yasaklarsınız/engellersiniz” (3, 110) buyuruyor Allah cc.. Ben bana düşen görevi ifa ettiğimi düşünüyorm..

Herşeyin doğrusunu Allah bilir..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.