You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sizcede Saçma Değil Mi ?

Sizcede Saçma Değil Mi ?

Administrator
RE: Sizcede Saçma Değil Mi ?
Tam hadis vermedim Yaprak öyle bir hadis vardı diye hatırlıyorum demiştim.Şimdi araştırdım;
“…Muhammed’i kudret ve iradesiyle yaşatan Allah'a (cc) yemin ederim ki, midesine
haram bir lokma indiren kulun kırk gün hiçbir ameli kabul edilmez…” (Taberani)

Burada 40 gün namaz kılamaz dua edemez yedikleri içtikleri haramdır manası çıkmıyor. Namaz müminin miracıdır.Bu hadise göre alkol almış kişi yinede namazlarını kılmalı borcunu ödemeli namaz geçerlidir Allah'ın izniyle ama sevabından mahrum kalır.Benim hatırladıklarım bu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hı hı tmam , teşekkür ederim Sükut ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Pislik icinde temizlik olmaz...hidayete de tovbe ile erer ins.
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Daha önce hiç işlenmemiş bir günah, inanan her insanda ürperti hâsıl eder. Genellikle ilk işlemenin ardından pişmanlık hisleri ağır basar. Birkaç kere yaparsa alışır ve normal görmeye başlar. Bir süre sonra da tiryakisi olur ve o günah, hayatının olmazsa olmazları arasına girer. Bu hissî değişiklik zamanla itikadına da sirayet eder ve artık günah onu hiç rahatsız etmediği gibi o ülfete konu olan günahın niçin günah ve haram olduğunu da sorgulamaya başlar.

Bu açıdan amel-i sâlih tabir edilen iyilikler tek başına imanı takviye etmeye yetmeyebilir, günahlardan kaçınmakla da desteklenmesi gerekir.

Bir sohbet sırasında şöyle bir soruyla karşılaşmıştım. Bir arkadaş, alkol alan birisinin namaz kılıp kılamayacağını sordu ve aramızda şu konuşma geçti:

- Ara sıra alkol alan birisi namaz kılabilir mi?

- Namaz kılarken sarhoş olmamak şartıyla tabii ki kılabilir.

- Bir taraftan haram işlemeye devam ediyor ama!

- Gıybet de haram. Namaz kılanların içinde gıybet günahını işleyen insanlar yok mu? Onlar kılabildiklerine göre bunlar da kılabilirler.

Önce sevap yolları gösterilmeli

Burada önemli bir husus daha var. Bir insana bir haramı terk ettirip sevap işlettirmekten, bir sevaba teşvik edip haramı terk ettirmek daha kolay ve fıtrata daha uygundur. Namaz kılmaya başlayan kimse alkol kullanımını büyük ihtimalle zamanla terk eder. Önce alkolü bırakıp sonra namaza başlamak kişiye daha zor gelebilir. Namazın kötülüklere mani olan gücünü arkasına almadan bunu daha zor başarır.

"Namazlarınızı tastamam eda edin" emrinin, "İçki içmeyin" yasağından çok önce gelmiş olmasının, daha genel manada ise emirlerin yasaklardan önce gelmiş olmasının bir hikmeti de bu olsa gerek. Bu arada Efendimizin, "Kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin" emrini bu çerçevede hatırlamada fayda var.

Günahları umursamamak ve zamanla günah tiryakisi olmak insanı yıkıma götürür. Günah öyle tatlı bir hastalıktır ki alışan onu kolay kolay bırakamaz. O öyle aldatıcı cazip bir kapandır ki şikayet edeni bile az sonra kendisine esir edebilir. Bütün bunlara rağmen tövbe kapısı da ardına kadar açıktır.

kardeşlerim bir yerden alıntı yaptım inşallah bu konuya yardımı olur RABBİME emanetsiniz herşeyi en iyi RABBİM bilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Edit.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-12-2014, Saat:02:43 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
General
sanırım yazılanları içimden kabul etmeyişi0in sebebi içki alkol herneyse bana Çok büyük günah gibi geliyor , ebeda'nın dediği gibi gıybette aynı şekilde günah halbuki , ben sanırım alkolu ayrı bi yere koymuşum .. Kusura bakmayın ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kalbimiz biraz daha yumuşak olmalı. kabul etmiyorum diyerek katılaşırız..elbette alkol kötü , ama belki o kişinin şuan sadece cumaya gitmesi 5 vakit namaza başlamasına sebep olacak biz nerden biliyoruz...

sizce saçma değil mi? diye sormak bile yanlış...bizce diye birşey yok ki..ALLAH ne diyor var.. Biz sadece ALLAH bilir diyebiliriz..gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.