You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

SİZCE NEDİR EVLİLİK?

SİZCE NEDİR EVLİLİK?

Üye
SİZCE NEDİR EVLİLİK?
HÜKÜM İTİBARİYLE SORMUYORUM..AYETLERDEKİ EVLİLİĞİDE SORMUYORUM..ONLARI HERKES BİLİYOR ZATEN...SİZİN ŞAHSİ GÖRÜŞÜNÜZÜ SORUYORUM.
GEÇENLERDE UMUMA AÇIK BİR YERDE OTURUYORDUM.BİR KAÇ BAYANDA KENDİ ARALARINDA KONUŞUYORLARDI.
İÇLERİNDEN BİRİSİNİN DEDİĞİNE KULAĞIM PÜR DİKKAT KESİLDİ..ÇÜNKÜ ONUN DEDİĞİ ŞEYİ DAHA ÖNCE HİÇ KİMSEDEN DUYMAMAŞTIM..TAHMİNİ 20 Lİ YAŞLARDA YANİ DAHA KÜÇÜK BİRİSİ AMA SÖZLERİ YAŞINDAN BÜYÜKTÜ.
ŞÖYLE DEDİ;YA BU ZAMAN DA EVLENDİN EVLENDİN.EVLENEMEDİN HAPI YUTTUN.KARŞIMA İYİ BİRİ ÇIKINCA HEMEN EVLENCEM,KAÇIRMAMAM LAZIM BU FIRSATI DEDİ.BAKSANIZA ZAMANE ERKEKLERİDE KIZLARIDA GİT GİDE DAHA BETER OLUYOR.ZATEN BİDE KIZLARIN SAYISI ARTIYOR EN İYİSİ ELİMİ ÇABUK TUTAYIM DEDİ..
KENDİSİNE HAK VERMEMEK ELDE DEĞİL BENCE...PEKİ SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR..
İYİ BİRİSİNİ BULUNCA HEMEN EVLENMELİ Mİ İNSAN?ERKEKVE KIZ NE ZAMAN EVLENMELİ,EVLENİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ.EVLENECEĞİNİZ İNSANDAN NELER BEKLERSİNİZ.YADA NE BEKLEMELİ İNSAN..VB ..SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ İYİ BİRİSİNİ BULSANIZ..
BU KONUYU LAF OLSUN DİYE YAZMADIM EMİNİM HERKES İÇİN FAYDALI OLUCAKTIR..BU FAYDADA SİZİNDE BİR EMEĞİNİZ OLSUN..
Değerlikuddüs, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: SİZCE NEDİR EVLİLİK?
bırını bulunca hemen evlenmek mantıksız bence

hersey zamanında guzel dusuncesındeyım

zaten es secımı yapılırken ınsan kendısıne layık olup olmadıgını hesaplayarak adımlar atıyo
SADECE SUSARAK ÖZLÜYORUM SENI (de be wahiro)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
hersey zamanında guzel dusuncesındeyım
---------------------------
BU DÜŞÜNCENİZ GÜZEL GERÇEKTEN.AMA BENİM ANLAMAK İSTEDİĞİM ZAMANININ GELDİĞİNİ NASIL ANLAYABİLİRSİNİZ.ŞUAN GÜNÜMÜZDE ZAMANI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜPTE BU İŞE ZAMANSIZ BAŞLAYAN BİRÇOK KAEDEŞLERİMİZ VAR.ONLAR AÇISINDANDA YARARLI OLUR HEM.
Değerlikuddüs, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
kısmet bu işler..istemem dersin olur isterim derisn olmaz..arkadaş zamanı gelince derken bunu kastetti sanırsam..
yok kızların sayısı artıyo elimi çabuk tutayım da ne demek..mart ayıs endromu olsa gerek bu cümle :p
insan evlenmek zorunda mı?istemediğim halde iyi birini bulmuşken neden evleneyim? evlilik nedir? neden evlenilir? evlenmediğim zaman miadı geçmiş mal gibi evde mi kalırım? toplum tarafından dışlanır ikinci plana mı itilirim? alay konusu mu olurum? heşey yanında bi adam ya da kadın taşımak mıdır? evlenmemem benim defolu olduğumu mu gösterir? falan filan..isteyen iyi birini bulmuşsa evlensin tabiki..bu da bi nevi nimettir zira..ama yok acele edeyim aman geç kaldım falan filan bunlar çok komik ve basit şeyler..dünyada açlıktan ölen insanlar var.önceliklerimizi değiştirmeliyiz diye düşünüyorum..evvela ilim icraat..daha sonra bunlar gelmeli..çocuk doğurarak dünyayı kurtaramayız..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
valla hayat tek başına yaşanmaz bence insan kendine uygun birini bulduğuna inandığında ve zamanı geldiğinde ki bence bu erkekler için ortalama 25 kızlar içinde 20 civarı olduğunu düşünüyorum imkanlarıda uygunsa evlenmemesi içni bir sebep yok, evlilik güzel bi duygudur diye düşünüyorum evlendikten sonra karar vercemgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
evvela ilim icraat..daha sonra bunlar gelmeli..çocuk doğurarak dünyayı kurtaramayız..
------------------------
doğru söylüyosun.islami evlilikteki amaç çocuk doğurmak değil.imanlı ve şuurlu nesiller yetiştirmek.efendimizin varlığıyla sevineceği ümmetide bu imanlı ve şuurlu yetiştirilen nesil olsa gerek.hem hayvanlardan bir farkımız olsun öyle değilmi.
-----------
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hayatını butunuyle dogru yere adadıgın zaman,O sana dogru ınsanı,dogru yerde,dogru zamanda cıkarıyor(tecrubeyle sabıttır).
evlendın.mutlu olabılecek mısın?...
mutluluk,ne zaman olursa olsun ortaya çıkan problemler karsısında gosterdıgın sabırdır.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
hayatını butunuyle dogru yere adadıgın zaman,O sana dogru ınsanı,dogru yerde,dogru zamanda cıkarıyor.
işte cevab budur.zaten siz isteyin ben size vereceğim demedimi RABBİMİZ.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bu soruya önce kalbimle cevap veriyorum;insan mutlaka aşık olduğu kişiyle evlenmeli çünkü evlilik zor zanaat aşık olunca insan çok fazla kusur görmüyo kendim ettim kendim buldum da oluyo biraz.aklımla cevap veriyorum;öncelikle yaş farkı olmamasına ahlakına dindarlığına mezuniyetine mesleğine ailesine giyimine hitabına bakılmalı.ilk etapta bunlar geldi aklıma.
DOKUNAN BANA MENDİL TUTSUN...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.