You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

SİZCE KİŞİYE DİNİ EĞİTİM EN İYİ NERDE VERİLİR?

Anket Başlığı: SİZCE KİŞİYE DİNİ EĞİTİN EN İYİ NEREDE VERİLİR?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
AİLEDE 16 (88.89%)
İMAM HATİP LİSELERİNDE 0 (0%)
DİNDAR BİR ÇEVREDE 0 (0%)
İLAHİYATLARDA 0 (0%)
CEMAAT VEYE TARİKATLARDA 2 (11.11%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 18 (100%)

SİZCE KİŞİYE DİNİ EĞİTİM EN İYİ NERDE VERİLİR?

Profesör
RE: SİZCE KİŞİYE DİNİ EĞİTİM EN İYİ NERDE VERİLİR?
önemli olan kurdğum cümlenin ilk kelimesiydi tabi şartlar durumu ağırlaştırabilirgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
doğumdan önceki 9 aylık süreçte.
hamile kadınlarda denenen bir çok bilimsel çalışma vardır. örneğin kadına hamileliği boyunca beethoven dinletmişler, böyle bir kadının çocuğu müziğe karşı istekliymiş. bir başkasına kuran okumuşlar, çocuğun kurana karşı kulağı ve dili çok yetenekliymiş. (duyduğunu ezberleyip okuyabiliyormuş).
Bir insanın en güzel öğrenme yaşları o zamanlardır, yaş ilerledikçe öğrenme kabiliyeti azalmaktadır. örneğin bebekler bir sene içinde bulundukları dili çözmekteler. halbuki sizi 1 sene çinli bir ailenin yanına koysam çinceyi sökemezsiniz. :D ben 20 senedir ingilizcemi belli bir düzeyden ilkeri götüremedim ama bebeklikten öğrenmeye kalksaydım 1 senede çözerdim.
yaş gençleştikçe süre azalıyor.

öğrenme ile yaş ters orantılıdır.
70 yaşında birinin öğrenme düzeyi sıfıra yakındır.
sıfır yaşındaki (ana karnındaki) birisinin öğrenme yeteneği sonsuza yakındır.

Günümüzde bir çok aile -biz de bunlara dahiliz- , çocuğa ana karnında kuran okuyarak yetiştirme doğrultusunda davranıyoruz ve işe yaradığını görüyoruz. Çünkü ana karnında bile olsa sonuçta orda seni duyuyor, yeteri kadar okursanız anlayacaktır.

Belki öyle bir zaman gelecekki öğretilecek şeylerin bir formasyonu olacak, doğumdan evvel insana öğretilecek ve doğduğunda bir çok şeyi bilerek doğacaksın. -bilim kurguya kaçtı biraz- :D :D

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ailede başlar, devlet eliyle devam eder bu süreçlerin hepsi en iyi eğitimi vermek içindir..Yani aile ve diğer kurumlar tamamlayıcıdır.
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.