You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sizce Allah (C.C) Sogulanabilir mi?

Sizce Allah (C.C) Sogulanabilir mi?

General
RE: Sizce Allah (C.C) Sogulanabilir mi?
Aynen Kardşeim gülücük Biz Allah'ı sorgulama diyince bi isyan algılıyoruz ama açıkça konuşmak gerekirse müslümanlığı yaşamıyoruz neden dersen Allah var diyoruz araştırmıyoruz Peygambere iman ettik diyoruz hayatını kişiliği ahlakını vs. araştırmıyoruz... Biri çıksa deseki sizin din batıl Allah yok, verecek çok az yanıtımız var. Tabi bu az yanıtlar kafamızda ama girip nete araştırıyorsun öle bişi olunca ama şimdi dank diye sorsam elinde net yok bişi yok çok az insan cevap verebilir. Ne demiş atalar bilmemek değil öğrenmemek ayıp. İnsanlar zamanında Allah hakkında öyle şeyler soruyorlarmış ki Efendimize şimdikiler duysa ama oğlum boşver dinden çıkarsın derler. şimdi öyle dğeilmi çocuk soruyo annesine anne Allah nerde kim yarattı O'nu kadın bişiler söylüyo çocuk bu dururmu kafasına takılanı soruyo kadın işin içinden çıkamıyo çok kurcalama dinden çıkarsın ne yapıyonda çıkacan dinden Allah'ını seversen. SORGULANMA OLMADAN İMAN OLMAZZZZZ BU KADAR! Kaldırın artık dinden çıkma konularını biz inkar etmiyoruz ki dinden çıkalım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
felsefeden kelam ilminden uzak durun yoksa göz göre göre ayaklarınız kayar. canınız oyun istediği zaman başka işlerle meşgul olun. bu sorunun cevabı hiçkimseye bir fayda sağlamaz. o biçim film izlemek bile bu kadar tehlikeli değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Sorgulama yöntemine bağlı bence.Doğruları ve yaratılandaki hikmetleri bulamabilmek için,ALLAH C.C değil de yarattığını sorgulamak lazım...

Sorgulamak derken,tekrar diyorum ki yaratılışdaki hikmeti sorgulamak..!

Örneğin,çok özür dileyerek söylüyorum çocukken hep sorgulardım neden büyük ve küçük abdest var insanda,olmasa daha iyi olmaz mıydı diye...

Büyüyünce insan anlıyor ki, idrar ve gaitadan insana ait hastalıkların tespiti yapılabiliyor...

İdrar ve gaita sayesinde yine üşengeçlikten kurtulup bozulan namaz abdestimizi tazeleyebiliyoruz...

Yani yaratılmış olan necaset te bile bir hikmet var.

Bence YARADANI değil de,yarattığını sorgulamalıyız.Aceba nasıl bir hikmet vardır diye...Bize nasıl bir fayda sağlıyor diye,imanı çok daha iyi pekiştirecektir gülücük
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
önce şu kelimeyi düzeltelim. sorgulamakla tefekkürü karıştırmayalım. kendi nefsimizden başka birşeyi sorgulayamayız.

Şu aceba neden yaratıldı,yaratılışındaki hikmet nedir,nasıl bir fayda sağlıyor olmasaydı nasıl bir zarar görürdük diyerekten sorgulamalı (haşa tefekkür etmeli) diye düşünüyorum..

üç kuruş menfaat için (karşılığını çalışarak ödediğiniz halde) patronunuzun açıktan işlediği yanlışları bile sorgulayamıyoruz.
kaldıki bize karşılıksız olarak bu bedeni, evreni ve bu nimetleri veren kusursuz bir düzen kuran rabbimizide yarattıklarınıda sorgulamaya kalkarsak, hem zavallı oluruz, hemde nasrettin hocanın kabakla ceviz fıkrasındaki gibi oluruz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Çok Doğru gülücük Üstad Bediüzzaman diyor ya ne güzel deme ne güzel yaratılmış de diye... Biz Yaratılışı sorgulamakla mükellef değiliz biz neden yaratıldığınıda incelemek zorunda değiliz. Bize düşen gördüklerimizi İslam çerçevesinde incelemek.

Aslında bakarsanız ben diyorum ki şeytan iyi ki yaratıldı gülücük Yoksa hayvanlardan ne farkımız kalırdı? Düşünen hayvanlar olurduk sadece... Şeytan varki iyiyle kötü var HAK olan Allah'a karşı batıl olan İblis var... Cehennemde ne kadar azap varsa Cennettede o kadar ihsan var gülücük Biz 1 günlük dünyayı cennete çevirmek için uğraşıoruz ama farketsek Ölüm gelecek hayatlar bitecek bakide birşey kalmayacak haşir meydanında hesap var ölüm ayrılık değil kavuşmaktır... BİLSEK çokşeyler değişecek ama dinya tamahları celb ediyor insanın zihnini , Zevki Tahrike Müvekkel Esbablar çok önemli olan bu sebepleri Hak yolunda Sevap çerçevesinde işlemek...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.