You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Simdi kayit oldum lutfen yardimci olun.

Yeni Üye
Oncelikle herkese iyi aksamlar. Ben iyi bir musluman degilim maalesef. Iyi bir musluman olmak, ibadetleren zevk almak, Allah'i hissetmek, O na dost olmak istiyorum gercekten. Lakin beynim durmuyo yerinde. Surekli supheye dusuyorum. Seytan vesvesesi mi yoksa ateist deist arkadaslarimin fazla olmasindan midir bilmiyorum ancak bu durumdan oldukca sikayetciyim. Dogru yere actigimdan emin degilim konuyu fakat bana ozel mesajlarla yardimci olabilecek bir abiye arkadasa ihtiyacim var. Lutfen bana yardimci olun. Simdiden tesekkurler lutfen kurtarin beni bu suphelerden.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Simdi kayit oldum lutfen yardimci olun.
Hayırlı akşamlar kardeşim hoş gelmişsin...Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerine olsun.Demek beynindeki şüphe ve kuruntulardan kurtulmak Allah'a yönelmek istiyorsun...

Evvala bu şüphe ve kuruntular bilgisizlikten dinini iyi öğrenip bilmemekten kaynaklanıyor ve sen her ilim öğrenip aklındaki bir şüpheyi giderdiğinde yoluna aşılması daha zor başka şüphe ve kuruntular çıkacaktır yine bunlardan kurtulmanın yolu ilmini,takvanı arttırmaktan geçecektir ya sonra mı?Bu böyle devam eder kardeşim sonu yok!

Demem odur ki sen deryada yüzen bir balık;karada ise OLTA elinde seni tuzağına çekmek isteyen nefs ve şeytan.Oltaya her takılıp ilminle yem olmaktan kurtulduğunda şeytan ve nefs bu sefer o oltanın ucuna başka şüphe(yem) takar deryaya atar ve seni bekler...paradoks!

Öyleyse senin adında bizimde yapmamız gereken şey:aklımıza takılan her sorunun bir cevabı olduğunu bilmemiz ama o soruya cevap alamıyoruz diye şüphe etmememiz olacaktır. Çünki: cevabı var ama ya sende o soruya cevap verecek ilim yok ya da cevap alabileceğin bir alim karşına çıkmadı ya da başka bilemeyeceğin hikmetler...Öyleyse deryadaki o yemi gördüğünde

"Bu balık artık o yemi yutmaz" de!...

Sözü fazla uzatmadan kardeşim senin bu durumda zikrin:

"Ben bilmem Rabbim bilir" olsun.

ve de alışkanlıklarından yavaşça kurtulmaya azim et inşaAllah hakikati bulmuş olursun.Allahu Rahman'ir Rahiym... amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Kendinizi farketmeniz ve düzelmeye niyet etmeniz çok güzel bir hareket. Bu işte başarılı olmak ise istikamet yani sabır ister. Pes etmek yılmak olmaz. Şunu unutmayın şeytan ve nefs biz boş kaldıkça bizi doldurur. Ilimle zikirle ibadetle doldukça onlara yer kalmaz biiznillah. Bu Tür videolara baktınız mı bilmiyorum ama YouTube çayhouse videolarını izlemenizi tavsiye edebilirim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
öncelikle çevreni değiştirmekle başla işe.. akraban bile olsa ALLAH yolunda olmayan insanlardan bir müddet el ayak çek..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.