Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Simdi kayit oldum lutfen yardimci olun.
Simdi kayit oldum lutfen yardimci olun.
Evvala bu şüphe ve kuruntular bilgisizlikten dinini iyi öğrenip bilmemekten kaynaklanıyor ve sen her ilim öğrenip aklındaki bir şüpheyi giderdiğinde yoluna aşılması daha zor başka şüphe ve kuruntular çıkacaktır yine bunlardan kurtulmanın yolu ilmini,takvanı arttırmaktan geçecektir ya sonra mı?Bu böyle devam eder kardeşim sonu yok!
Demem odur ki sen deryada yüzen bir balık;karada ise OLTA elinde seni tuzağına çekmek isteyen nefs ve şeytan.Oltaya her takılıp ilminle yem olmaktan kurtulduğunda şeytan ve nefs bu sefer o oltanın ucuna başka şüphe(yem) takar deryaya atar ve seni bekler...paradoks!
Öyleyse senin adında bizimde yapmamız gereken şey:aklımıza takılan her sorunun bir cevabı olduğunu bilmemiz ama o soruya cevap alamıyoruz diye şüphe etmememiz olacaktır. Çünki: cevabı var ama ya sende o soruya cevap verecek ilim yok ya da cevap alabileceğin bir alim karşına çıkmadı ya da başka bilemeyeceğin hikmetler...Öyleyse deryadaki o yemi gördüğünde
"Bu balık artık o yemi yutmaz" de!...
Sözü fazla uzatmadan kardeşim senin bu durumda zikrin:
"Ben bilmem Rabbim bilir" olsun.
ve de alışkanlıklarından yavaşça kurtulmaya azim et inşaAllah hakikati bulmuş olursun.Allahu Rahman'ir Rahiym... amin.
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi