You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Silahsız Kuvvet - Dünya Koca Mekan

Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Silahsız Kuvvet - Dünya Koca Mekan
eski sagopa(silahsız kuvvet ve ilk dönemleri falan) isyan ruhunu taşırdı, nedense "dindar"laştıkça eskiden dinle alakalı olmadan eleştirdiği şeyleri (düzenin çarpık yönleri, popüler kültür vs vs) şimdilerde kabullenip parçası olmuşa benziyor. eski parçalarını dinledikçe nefret ediyorsun adeta düzenden, şimdi ise derviş edebiyatı...
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Sago ilk yıllarında aynen dediğin gibi isyancı,karamsar ruhu taşırdı. Kullandığı sample'lar, yazdığı sözler falan derken kısa sürede o zamanlar baya dinleyici kitlesine ulaştıydı. 2006 yada 2007 olması lazım, o tarihten itibaren dine önem vermeye başladı, bu hem yazdığı sözlere, hemde yaptığı müziğe yansıdı. Çoğu kişi sago bozdu diyor ama, dinleyici kitlesi giderek artmakta bana göre. Eski şarkıları mı, yeni şarkıları mı desen, eski şarkıları daha iyidi derim. Şimdiki şarkılarıda kötü değil ama, ikisini karşılaştıracak olursak ben eski şarkılarını tercih ederdim. Bir Pesimistin Gözyaşları, Romantizma falan, bunlar çok sağlam albümlerdi. Hafif edebiyat, hafif karamsarlık kokan albüm olan Kötü İnsanları Tanıma Senesi bana göre Sago'nun son sağlam albümüydü. 2008 den sonraki albümleride dinlerim, iyidir ama, bir türlü eski albüm şarkılarındaki tadı alamadım sonraki albümlerde. Bakalım 2012 albümü nasıl olacak, buda büyük ihtimal sağlam olacaktır. Çünkü sadece kendisine ait olacakmış bu albüm. 2010 Bendeki Sen albümündeki gibi Kolera falan eşlik etmeyecek. Sagopa&Kolera düet albümlerini hiç sevmemişimdir şimdiye kadar gülücük
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
dindarlaştıkça isyan ve eleştiri ruhundan koptu nedense, aksine dindarlaştıkça eskiden isyan ettiği şeylere daha sert olması bile gerekebilirdi. neyse ben de dinlemem fazla zaten, ayda yılda bir artık.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Aynen dediğin gibi kardeşim, artık sadece kendisine karşı olanlara 1-2 diss atar, kalan müziklerde pekte eleştri muhabbetine girmiyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.