You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ŞİKAYET ETMENIN KARSILIGI

ŞİKAYET ETMENIN KARSILIGI

Profesör
ŞİKAYET ETMENIN KARSILIGI
Dâvud aleyhisselam oğlu Hz. Süleyman’a nasihatinde buyurdu ki: “Mü’min bir kişinin takvâ sahibi olduğu üç şeyle anlaşılır: 1- Elde edemeyeceği şey hakkında güzel tevekkül. 2- Elde ettiği şey hakkında güzel rıza. 3- Elinden kaçan nesne hakkında güzel sabır göstermek.
Peygamber efendimiz buyurdu ki: “Duyduğun acıdan şikayet etmemen ve musibetini söylememen; Allahü teâlâ’ya tâzim etmek ve hakkını tanımak demektir.”
Sâlih kullardan bir zât birgün cebinde bir kese olduğu halde çıktı. Bir müddet sonra kesenin yerinde olmadığını görünce araştırdı ve kesenin çalındığını anladı. Bunun üzerine şöyle dedi: Falana Allah o kesede bereket nasip etsin! Çünkü o, ona benden daha çok muhtaçtı’.
Ebu Huzeyfe’nin azadlısı Sâlim gazâ meydanında can çekişirken kendisine ‘Ey Sâlim! Sana su içireyim mi?’ diyene şöyle cevap verdi: ‘Beni biraz düşmana doğru çek! Suyu miğferime boşalt. Çünkü oruçluyum. Eğer akşama kadar yaşarsam suyu içerim’. İşte Allah’ın belasına ahiret yolcuları bu şekilde sabrederlerdi.
Hâtim-i Esâm buyurdu ki: “Eğer Allahü teâlânın sevdiği bir kul olmak istersen, Allahü teâlânın kazasına rızâ göster! Yerde ve gökte tanınmak istersen, doğruluğa sarıl!”
Cüneyd-i Bağdadî buyurdu ki: “Rızâ, Allahü teâlâdan gelen belâ ve musibeti ni’met olarak görmektir.”
Mûsâ aleyhisselâm, Allahü teâlâya; “Yâ Rabbî! Senin kullarının eri, zengini kimdir?” diye suâl edince, Allahü teâlâ; “Benim verdiğime rızâ gösteren kimsedir” buyurdu.
Bela, musibet, günahlara kefarettir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruldu ki: “Size gelen her musibet, kendi ellerinizle işleyip kazandığınız günahlar yüzündendir. Bununla beraber Allah bir çoğunu da affeder, musibete uğratmaz.” (Şura 30)
Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Kimde şu üç şey varsa, dünya ve ahiretin hayrına kavuşmuş demektir: Kazaya rıza, belaya sabır, rahatlıkta dua.”
Hazret-i Ali buyurdu ki: “Sabrın îmândaki yeri, başın bedendeki yeri gibidir. Başsız beden olmıyacağı gibi, sabırsız da îmân olmaz.”
Şakîk-i Belhî hazretleri buyurdu: “Musîbete sabretmeyip feryat eden, Allahü teâlâya isyân etmiş olur. Ağlamak, sızlamak, belâ ve musîbeti geri çevirmez.”
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: ŞİKAYET ETMENIN KARSILIGI
arkadaşım sana katılıyorum.
benim bir arkadaşım var.onun bir özelliği var. cok garip bir özlellik.
arkadaşım ne zaman günah işlese başına bir bel veya musibet geliyor.günahın büyüklüğüne göre
mesela annesinin kabini kırdı.2 gün gecmedi cok büyük bir bela geldi başına. yalan söylese gıybet etse
mutlaka başına bir bela geliyor.kendiside bana söylüyor.inanılmaz bir şey ama gercek
işte bu arkadaşım en sonunda bela ve musibeti kaldırmadı ve isyanlarda bunalıma girdi.hatta gece rüyasında şeytanın kendisiyle dalga gectiğini söylüyor.hayyattan kopmuş kendini toparlamaya çalısıyor.
Degerli xyakısıklı Kullanicisi Jul 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.