You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sigaraya Mübah diyenler

Sigaraya Mübah diyenler

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Sigaraya Mübah diyenler
Hasta olan kadın müleyke, tercüme de hata var o yüzden anlaşmılyor 'bende geldim değil' müleyke diyor ki "o kadın bana şunu koydu.."
Burada Kadının isminin zikredilmemesi bir zarar vermez çünkü onun şahsı ile alakalı bir hüküm yok hadis de. Ravileri sika herbangi bir cerh yok hadis sahih.
Hastalığın hadis ile geçtiği başka bir rivayet hatırlamıyorum fakat deniz canlılarının ölüsünün helal olduğu hadis ile sabit olmasına rağmen kabuklu olan deniz canlılarının zararlı olduğu biliniyor.
Ebul ferac meşhur mevduatın da patlıcanın zararlarına dair bir bölüm ayırmış ama hiç kimsenin ona haram dediğini söylememiştir bildiğim kadarıyla haram diyen de yoktur. İbn kayyım el cevziyye de zadul mead de patlıcanın cüzzama sebep olduğunu nakletmiş fakat haram söylememiştir. Bazı muasır zahiri alimlerden duymuştum İbn Hazm da sağlığa zararlı olan bir bitkiyi - - sevdiği için- çok yemiş ve bir hastalığa tutulmuş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-04-2016, Saat:06:01 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Forumcu
İbn Arabi & Bursevi & Rü'ya & Sigara

İsmail Hakkı Bursevi Hazretlerinin Şam’da ikameti sırasında Kadiriyye tarikatının 2. Piri Abdülğani en-Nablusi de orada bulunuyordu.

Ancak o zaman sigara içmenin caiz olup olmadığı ile ilgili hararetli tartışmalar sebebiyle aralarının oldukça açık olduğu anlaşılmaktadır.

Genellikle sigaraya karşı olan Celvetîler gibi İsmail Hakkı Hazretlerinin şeyhi de sigaraya muhalifti.

Yine İsmail Hakkı Hazretleri Şam’da iken gördüğü bir rüyasında İbn Arabi (k.s.) kendisine “Şol nesne ki halk ona ‘yaprak’ der, o bizim yanımızda habîs ve haramdır” demiştir.

Bunlara ilaveten İsmail Hakkı Hazretleri, sigaranın haramlığına dair pek çok aklî ve naklî deliller de getirir.

Dr. Ali Namlı, İsmail Hakkı Hazretlerinin Hayatı ve Eserleri (Ruhu’l Beyan Tefsiri, cilt 1), Erkam Yayınları
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Şeyh İbn Arabi zahiri bir fakih idi, onun tütüne habis ve haram demesi menhecine muhalif bir iddiadır, kaldı ki bunun rüya yoluyla ona nispet edilmesi insafsızlık olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bu sıgara ne berbat bir illet eşlerin bile arasına kara kedi gibi girip kara dumanlar bırakıyor.☺
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Tam kırk yıldır içiyorum bu zıkkımı. Rabbim bizi affetsin. Hiçbir zaman helâl demedim, mübah demedim. Birçok yönüyle tahrimen mekruh olabileceğini bilmek için ille de allâme olmak gerekmiyor. Lakin bir domuz eti gibi, bir şarap gibi ona "haram" damgası vurmak da çok zorlama, hissi ve îndi bir hüküm olur diye düşünüyorum. İyisi mi en başta şahsımı ve bu illetin mağduru olan her bir kardeşimi kurtarsın Rabbim diyorum ve susuyorum. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.