You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cezalı Üye
RE: Sigaranın Hükmü
Kaçmak bize has bir husus değildir. Hakkımda iftiralarla başvuran bir şahsa yanıt vermesem de ortaya yazarım ben doğruları:

Alıntı:taklit edecek dediğin kişi bir mesele de çoğunluğun hangi görüşte olduğunu nereden bilecek?

Alimler bunu belirtmektedir. Hangi alime güveniyor ve onu taklit ediyorsa onun "çoğunluk böyle diyor" dediği görüşü doğru kabul edecektir.

Alıntı:ikincisi çoğunluğu nasıl tespit edeceksin alimler yeryüzüne dağılmışlardır herkes bunları toplamış değildir zaten bu mümkin de değildir, delil sorma yetkisi bile olmayan(!) kişi bunları nasıl tespit edecek?

İkinci sorunun yanıtı zaten üçüncü sorunun içinde var. Alimler varken ihtilaflı meselelerde taklit ehline düşen bir görev yoktur.

Alıntı:üçüncüsü ihtilaf varsa çoğunluğa uyun sözünü Allah mı söylüyor yoksa peygamber mi? çoğunluğun her zaman hak olduğunu kim söylüyor?
nitekim sahabeden nice kişiler vardır ki onlardan sadece azı hakka isabet etmiştir, mesele dinden dönenlerin öldürülmesi meselesinde ebubekir tek başına kalmış yine de hakka isabet etmiş diğerleri yanılmışlardı.

senin çoğunluğa uyun sözündeki delilin nedir? kuradan ya da hadisden çoğunluğa uyun diye bir nass var mıdır?

Alimlerin çoğunluğunun görüşünün alınması gerektiğini aklımızı kullanarak anlıyoruz, bunu illa birisinin söylemesine gerek yok. Allah bize akıl vermiş ve bunu kullanmamızı emretmiş. İki birden büyüktür, bu basit matematiktir. Bu akıl yürütmeyi yapamayan insan zaten hiç yaşamasın daha iyi.

Alimler hata yapmışsa nassın yapması da kaçınılmazdır. Dolayısıyla "alim yanlış yapmış, ama ben kuranı okudum daha doğrusunu gördüm" gibi bir anlayış söz konusu olamaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-04-2016, Saat:10:43 AM, Düzenleyen: Allame Reloaded.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.