You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
ŞİA ve TAKİYYE
ŞİA ve TAKİYYE

Önce Şiileri üç gruba ayıralım:
1. Mutedil Şiiler
Bunlar Zeydi mezhebine müntesip olanlar ki; kahir-i ekserisi (ezici çoğunluğu) Yemen’de bulunur ve Ehl-i Sünnete en yakın mezhep olmakla bilinirler. Hatta Kevseri gibi bazı büyük alimler onları Ehl-i Sünnetten sayar. Şevkani ve San’ani gibi bazı imamları, Ehl-i Sünnet alimleri için vaz geçilmezlerdendir. Günümüzdeki en meşhur alimi AbdulMecid Zindani olup bir çok eseri Türkçeye çevrilip basılmıştır. İman ve Tevhid kitapları meşhurdur.

2. Aşırı Şia
Bunlar gulât-ı şia olarak nam salmışlardır. Karâmita ve İsmaililer tarihte suikastları ve eroin kullanımları ile meşhur olmuşlardır. Tahrif konusunda uzmandırlar. Bir çok İslam alimi, lideri ve kahramanı onların suikastlarına kurban gitmiştir. Alp Arslan bu suikasta kurban gidenlerden birisidir. Kabe’yi tahrif edip Hacer-i Esved’i yerinden söküp götürmüşler ve ancak senelerce sonra ellerinden alınıp iade edilebilmiştir. Günümüzde resmi olarak İngiliz işbirlikçisi, Fransız vatandaşı ve Hind asıllı sosyete Hüseyin Ağahan liderliğinde devam ettiği gibi, gayr-i resmi olarak tasavvuf adı altında bir çok tarikat ve tasavvufi akımda yayılmaktadır. İskender Evrenesoğlu, Ömer Öngüt, Cübbeli gibi meşhurlar bu Bâtıni akımın dolaylı temsilcileridir.

3. Genel Şia
Daha çok Caferi veya 12 İmam Şiası ya da İmamiyye olarak bilinen Şiilerdir. Bugün İran’ın çoğunluğunu ve Azerbeycan’nın da yarıya yakınını oluştururlar. Bunun yanında İngiliz politikasının neticesi olarak Irak, Umman, Bahreyn gibi ülkerde de etkin bir biçimde bulunurlar.
Bunların en karakteristik özelliği takiyyedir.

Takiyye; cana zarar gelme riskini bertaraf etmek için azılı kafirlere karşı imanını gizlemek demektir. Bu da ruhsat (izin) olup aksi ile yani azimet ile amel daha makbul görülmüştür. Ehl-i Sünnet’teki karşılığı budur.
Şia’da ise takiyye; mezhebini Sünnilere karşı gizlemek veya şirinleştirmektir. Kafirlerle iyi geçinip Sünnileri Şiileştirmek veya yok etmektir. Bu bir ruhsat değil, imanın 7. esasıdır. Yani takiyyeye iman etmeyenin imanı batıldır, o kişi kafirdir.

Bu yüzden, ülkemizde bir çok akademisyen (mesela Hüseyin Hatemi), grup (cemaat tabiri uygun değil) lideri (mesela Mustafa İslamoğlu) dolaylı olarak Şia propagandası yapar. Mesela Mustafa İslamoğlu asla Şia demez, Ehl-i Beyt mektebi der. Direkt olarak asla eleştirmez, ama Sünnileri eleştirmekle kalmaz, sık sık Sünni alimlere hakareti de imanın bir gereği kabul eder.

İSLAM-İ DÜŞÜNCELER MÜRSEL GÖLBAŞI
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: ŞİA ve TAKİYYE
şevkani zeydi olarak mı anılıyor? selefi bir alim değil miydi?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
ehli sünneti kaça ayırıyorsunuz ? şu an onlarca değişik ehli sünnet var , terör yapan ehli sünnet guruplarıda ehli sünnetten sayıyormusunuz ? ehli sünnetim diyen cemaatlerin hadislerinden tut hz. muhamedin hayatına kadar farklı farklı konuşmaları , ehli sünneti kaça ayırıyor gözünüzde ? burdaki amacım şiayı savunmak değil , şia da yanlışlar var yok diyen yok fakat anı şeyler ehli sünnette de var , kendi gözündeki çöpü görmeyip kardeşinin gözündeki çöpü gördükçe , şiadanda ehli sünnettende hiç bişey olmaz ben size söylim , o yüzden kendinize gelin artık , mezheb savaşı yaptıkça kafirlerin oyuncağı olmuşsunuz her iki mezhebte yanlış yolda ben size söylim .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-06-2013, Saat:08:23 PM, Düzenleyen: e2828.
General
ehli sünnet deyince pek çok grup farklı şeyler anlar. ortak kabul edilmiş bir yargı olduğunu söyleyebilmek, en azından şu ortamda, doğru değil.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sacmalik cogu benim ailem hâlâ sia ve Bende sia idim sunniler ile hiçbir sorunumuz yoktu Ayrıca bazen iftar vaktini bile sunni camisine gore acardik caferileri çok Iyi taniyan Eski bir sia olarak turkiyedeki sialarin sunni lere gore daha milliyetci daha turk kulturune bagli daha hosgorulu misafirperver olduğunu dusunuyorum askerligini igdirda yapanlar bilir halkı nasilidi turkiyedeki sia lik ile irandaki sialik arasında Daglar kadar fark var turkiyedeki sialarin cogunlugunu olusturan caferiler igdir ve karstan gelirki bunlar turk kulturunu öne çıkarır sialik hep ev içinde kalan bir inanctir Tabiki asiri lari vardır

Tayyip
koyun Gülen hareketi Erdogan arap seyhler hepsi abd nin adamları goruntusu vermiyormu

Siz peygamberinizi tanimayan hristiyan lar ile diyaloga giren Gülen hoca ya karşı degilsinizde halifeler üzerinde ayrilan sia ligami karsiniz
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
deist bizi tanımadan hızlıca zanda bulunmuşsun, iyi takip etmiyorsun bizi sanırım.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
3 . genel sia kısmı on yargi ve yanlis bilgi iceriyor diye yazdim onun dışında pek forumu takip ettigim yok diger dini forumlara gore biraz fikirlere saygıli ama en azindan suana kadar banlanmamam bunu gosteriyo gülücük mumsema gibi asiri egilim yok

Neyse dedigim gibi 3.genel sia kismini hele ki takkiyeciligi tamamiyle reddediyor yanlis olduğunu dusunuyorum yillarini halkalidaki caferiler içinde gecirmis birisi olarak
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
halk kitlesi olarak şii toplumuna ben hüsnü zan ediyorum, fakat alim ve yönetici kitlesinin takiyyeleri aktarılır.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.