You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Seyyit Kutup Kimdir?

Seyyit Kutup Kimdir?

Profesör
RE: Seyyit Kutup Kimdir?
-(Pek yaşlı olan Osman’ın hilâfete geçmesi kötü bir talihin eseridir. Müslümanların mallarını gelişigüzel harcamıştır. Çok müsrif idi. Zübeyr’e 600.000, Talha’ya 200.000, Mervan’a ise Afrikıyye haracının beşte birini verdi. Muaviye’nin mülkünü genişletip Filistin’i de ona verdi. Akrabalarını vali yaptı. Bu İslam’ın ruhuna aykırı idi.) [s. 186-92]

-(Hazret-i Musa, asabi mizaçlı, atak bir liderdir. On sene sonra hayatının ikinci devresinde onunla buluşmak üzere, onu şimdi burada bırakalım. Belki sükûnete kavuşmuş, sakin tabiatlı ve hâlim selim olmuştur. Ama hayır, olmamıştır.)

-(İslâm toplumunu inşa ederken, İslâm fıkhına bağlı kalmamak gerekir. Fıkıhla meşgul olmak ömrü ve sevabı zayi etmektir)

savunan arkadaşlar için soruyorum bu soruyuSaskineyyid kutub un kitaplarından bunlar gercekten yazıyor mu? Bunlar islama uygun ifadeler mi?

hemen saldırıya gecmeyin;amacım sorgulamak değil,bilgi edinmek,sizin yukarıda yazanlarla ilgili ne düşündüğünüzü öğrenmek arkadaslar gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Arkadaş ayrica 70lerde üstelik Arvasi nin öğrencilerinden olan
Bazi hatta dönemin unlu kisileride gazate ve dergilerde
Sahtekarlık üzerine yazilar yazmislardi.

Arsivleri tara bi zahmet bak neler çıkıyor

Aynı yontemle dini duygularla insanlari somurmekten baska bir sey yapmıyorsunuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Talha kardeşim Seyyid Kutup bir alim değildir o bir hareket adamıdır. Onu değerlendirirken bunu bilmek gerekir.
Onun aleyhindeki birçok şey Fizilal Kuran hakkındadır.
Müfessir olmadığı halde neden tefsir yazmıştır, ayetleri çarpıtmıştır gibi iddialar vardır.
Seyyid Kutup Fizilal Kuranın önsözünde şuna benzer şekilde der ki; ben bir tefsir kitabı yazmadım ben Kuranın gölgesinde yaşadıklarım, anladıklarım ve düşündüklerimi yazdım. Kimse yazdıklarıma bakarak ilmi halini düzenlemesin. Ancak kuranın gölge sinde bir yaşamın nasıl olduğunu bu kitabı okuyarak görmeye çalışsı hayatını, imanını düzenlesin. Gibi bir girişi vardır.

Kimse Seyyid Kutupun samimiyetini sorgulayamaz. Hata etmemeiş olması mümkün değildir çünkü o da bir beşerdir. Ancak Hakikat kitabevi hiç samimi değildir.

Bu çarpık görüşlü yayınevinin vahhabiler aleyhinde yazdıklarına bakarak acaba vahhabiler hak mıdır diye düşünmek bile işten değildir.
Bu yayınevine asla itibar edilmemelidir.
İslama aykırı birçok hal ve davranış içindeler.
Kendilerine yönelttiğim ufak bir eleştiriye dahi tahammül edemeyen ve bana bu sebep ile hakaret eden düzeysiz insanlardır.

Allah İslamı bunlar gibilerden korusun. Bunlar İslama kafirlerden daha çok zarar veriyorlar.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ya arkadaş, yazıya baktığımızda sanki koskoca dava adamı, şehid Seyyid Kutub diyalogcu, ılımlı islamcı; sizler ise gayet radikal, cihatçı,
selefi.. Öyle ki sanki light evliya filmleri paylaşan sizler değilsiniz!..

Bir yandan Seyyid Kutub'a vahdet-i vücudu eleştirdiği için kızıp, diğer yandan
''Allah her yerdedir.'' dediği için küfürle itham etmek.. Mantığa bak!..

Sosyalist- dinsiz Nasır yönetimince idam edilen bir insanın sosyalizmi savunduğunu söylemek.. Üstelik şehid oluşu için ''pisipisine öldü'' tabiri
kullanmak nasıl bir kafa yapısı!

Aynen şöyle denmiş:
''Pisipisine ölmek marifet değildir. Peygamber efendimiz, Hendek kazdırmıştır. Düşmanın üzerine gidip de, birçok şehit verdirmek istememiştir.''

Sanki Peygamberimiz ve ashabı hep savunmada kalmış, Kabe'de müşriklerin
yüzüne ''La ilahe illallah'' diye haykırmamış gibi..

Yazıda Mısır'ın İslami dokusunda önemi bir yer taşıyan İhvan-ı müslimin hareketinin fitne olduğunu söyleyecek kadar da ileri gidilmiş..

Vebalden bahsedilmiş de iyi düşünülsün bakalım Seyyid Kutub ve ihvan şehidlerine
laf atmak, davalarını kötülemek ve küçümsemek; yazıda ayrıca geçen alimlere dil uzatmak vebal değil midir?..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-11-2015, Saat:11:26 AM, Düzenleyen: Zehan.
Üye
Bir Ada'm var kelimeyi tevhidi haykırdı idam edildi bir Ada'm var kelimeyi tevhidi söyledi İslami forum alimi oldu Allah katında hangisi daha hayırlı inşallah mahşer günü göreceğiz biz seyid kutubu kardeşi Muhammed kutubun ağzından dinledik gelipte 3 5 kelime yazan insanların ağzından seyid kutubu öğrenecek değiliz Allah ondan razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-11-2015, Saat:01:13 PM, Düzenleyen: hanzala.
-İKRA-
Necip Fazıl'a atıfta bulunmuş da Prof. dr. Faruk Beşer'in (kendisi ehli sünnettendir) bir anısına bakalım ki ne diyor:

''Efendim, Necip Fazıl, Mevdudi’ye “Merdudi” diyordu. –Allah affetsin- biz de “Evet, demek ki Mevdudi, İslam’ı yıkmak için çalışan bir sapık adam” diyorduk. Necip Fazıl, Hamidullah Hoca’ya “baidullah” diyordu, biz de öyle zannediyorduk.

Ve benim hayatımda hep yandığım bir şey vardır; Hamidullah Hoca iki sene bizim dersimize geldi. Ve ben, Necip Fazıl’ın etkisiyle onun belki bir buçuk senesini Hamidullah hoca’ya karşı şartlı, önyargılı geçirdim. “Acaba- af buyurun- zehirini ne zaman kusacak? Nerede ne söyleyecek, nereden ne çıkacak?” filan , “bu adam sahtekâr bir adam” diye baktım.

Sonra anladım ki, bu adam evliyaullah yani! Bu adam Evliyaullahtan değilse kim evliyaullah? Hamidullah Hoca ki, evlenmemiş, 36 kilogram dev bir adam. Sonunda kaç ay kaldıysa, ondan adam gibi istifade etmeye çalıştık. Baktık ki Allah’ın veli bir kulu. Necip Fazıl’la, İslami yaşayışı, İslami bilgisi, İslami anlayışı filan hiç kıyaslanmaz.

Şimdi Necip Fazıl bunu niye yapıyordu? Bir takım cemaatler kendilerine bir ehl-i sünnet şablonu çizmişler. Necip Fazıl da -Allah rahmet eylesin- İslam’ı iyi bilmiyor. Ona bu anlayışı empoze etmişler; “budur Ehl-i sünnet. Yol budur, bir başka yol yoktur” demişler. Ondan sonra, “Seyyid Kutup kâfirdir” demişler, “Mevdudi merdudidir” demişler vs. O da bu nakaratları bize tekrarlamış...''
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.