Şeytanın mecazen, kovanın kuyudan çekilmesi gibi Hz. Adem ve Hz Havva'yı hile kullanarak çeken biri olarak düşünelim ama Allah işi ağırdan aldı gibi bir kelime kullanıyor. Bir çocuğun kuyudan kovayı çekerken işi birkaç dakika uzatması gibi. Ama şeytanın onları cennetten çıkartmak için Allah'dan aldığı zaman çok daha fazla. Başka bir deyişle ve dedi ki:"Hey, şu meyve var ya, oy oy oy" "Hadi ye, birşey olmaz" ve bu kadar Adem da:"Olur, güzel fikirmiş", dedi. Hayır hayır, vesvese verdi. Yanlarına geldi, akıllarını çeldi. Önce:"Euzu billahi mineşşeytanirracim" dediler. Sonra tekrar geldi, bir daha geldi. Bir daha geldi, sonra akşam geldi, sabah geldi. "Aç mısınız? Şurda bir ağaç biliyorum", dedi. Düşünsenize cennette sayılamayacak kadar çok ağaç var, sonsuz ağaç! Cennet bu dünyadan çok daha büyük. Allah diyor ki:"Genişliği göklerle yer arası kadar" Boytunun kısmen dünya ve sema ile karşılaştırılıyor olması, belki de ondan daha da büyük olduğu anlamına geliyor. Ondan dahi büyük. Yani, cennette kim bilir kaç ağaç var. Ve Allah oraya her bir tarafı yemyeşil ve ağaçla çevrili manasına gelen "cennet" diyor. Sonuç olarak, her an genişliyor olduğunu bildiğimiz kainattan dahi daha büyük birşey ve ağaçlarla kaplı. Bu kadar ağaç arasında haram olan tek bir ağacı bulmak ne kadar kolay olabilir ki? Bir düşünsenize. Bütün cennet ağaçlarla kaplı ve bunlardan yalnızca biri haram. Şeytan GSP'le onları o ağaca çeker. Küçük adımlarla, "Burdan dönsene, niye şuraya gitmiyorsun? Şuna baksana, şu çileklere bak. Bu oldukça güzel görünüyor. Sence?" Ve onları direkt olarak harama çağırması da şart değil. Şeytan onlara şöyle söylüyor:"O ağaç haram olabilir bütün agaçlar haram değil ya" Ama özellikle bu ağaca gidin diye belirtmiyor "Önce şu ağaca git, şimdi şu dağa git, gel de şu şelaleye bak, şuraya git, buraya git" Ve sonucun nereye gittikleri hakkında hiçbir fikirleri yok. Büyük bir plan. Onlar görmüyorlar ama bütün bunlar planın bir parçası. Ve Allah'ın bize öğrettiği şey tam olarak şeytanın bütün bu yaptıkları. Peki şeytan sizi nasıl kandırıyor? Seni birşeyler yapmaya teşvik ediyor ve onu yaparsan... İlk başta "Ne var, bu haram değil ki bu tamamen haram değil en azından şunu yapmıyorum" Boşluğu hayal gücünüze göre doldurun işte. Çünkü çocuklar yakalandığında en azından şunu yapmadım derler bilirsiniz. Onun yapmak istediği sadece sana ilk aşamayı atlatmak çünkü orayı atlatırsa seninle bir iki ay da ikinci aşama için uğraşacak. Sonra üçüncü aşama, sonra dördüncü, neticede kendini en azından şunu yapmıyorum dediğin şeyi yaparken buluyorsun. Ama şeytan seni hemen o aşamaya getirmez, seni adım adım oraya getirir. Erkekler ve kızlar üzerinde çalışarak farkında olmadan onları gayrimeşru ilişkiye sürükler. Önce birbirlerini çarşıda görürler veya islami kitabevinde

"A, o tefsiri sen de mi çok seviyorsun? Ben çok severim de" Tabi, tabi "bayılıyorum buna muhteşem bir kitap Sen de mi o sureyi çok seviyorsun? Bu son kopya ama, hadi bunu satın alman için sana bırakıyorum" Bu kadarı masum, bu hiçbirşey, bu tamam, elhamdülillah. Çocuk esselamualeykum der, kız aleykum es-selam der çok küçük hareketlerle başladı başta tamamen masum sonra biraz daha ilerler. "Sen Abdulkerimi tanıyor musun?" "Tabiki tanıyorum Abdulkerimi" bilirsiniz

Nasıl tanıyabilir ki aynı kişiyi birisi gelir ve burada abdulkerimi tanıyor musun diye soramazsın der "ne bu haram mı ki abdulkerimin kim olduğunu bile soramayacak mıyım? Kardeşlerimizle konuşmamız da mı haram" Hayır, size bu haramdır diyemem. Ama şeytanın iş üstünde olduğunu biliyorsunuz minik minik afedersin facebookun var mı tabi ki var aslında profiline baktım bile. Küçük adımlarla sonra diyeceksin ki mesajlaşmadan ne olacak ki biz sadece whatshapp'da konuşuyoruz işte bu kadar. En azından resim yolluyoruz video da değil ya sadece resim. Bir mazaret bulacaksın sonra başka bir mazeretin olacak "Sadece bir akşam yemeği bütün okul orada olacak" Hıı biliyorum biliyorum Nerden biliyosun? Kim dedi ki ona? Önce küçük birşey sonra başka birşey sonra başka birşey "Beni aradılar birisi seninle birkaç şey konuşmak istiyormuş " kızın ismi ne kanka

buluyorsunuz şeytan bu arada çalışıyor "O kızla mutlaka evlenmek istiyorum ama henüz 14 yaşındayım" Gerçekten oldu bu şeytan sizi yakalar bakın, erkekler hanımlardan hoşlanırlar bunu saklamaya gerek yok hoşlanıyorlar ve şeytan bunu senden daha iyi biliyor ve başka ne var biliyor musun? Şu sıralar insanlar provokatif giyinmeyi çok seviyorlar Target'a, Wallmart'a veya başka bir yere çocuklar için kıyafet bakmaya gittiğimde, artık kızlarım için kıyafet bulamıyorum bu kızlar yalnızca 9,10 yaşlarında alışverişe gidip kıyafet alamıyorum bu sefer onlar için erkek bölümünden pantolon bulmak zorunda kalıyorum anneler neyden bahsettiğimi biliyor çünkü gercekten çok berbat kıyafetler yapıyorlar. Yani hangi çeşit olduklarını bile söyleyemiyorum çünkü bütün amaçları çocukları cinselleştirmek bunun için uğraşıyorlar.