Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Şeytan ve cin düşman mı?
Şeytan ve cin düşman mı?
Yani onlardan da Allah'a abd olmuş üstelik müslüman olanları olduğu anlaşılıyor.
Bildiğim kadarı ile Sadece Cin türü şeytanların var olması hepsinin düşman olduğunu göstermez. İnsanlardan da şeytanlar vardır. (Örnek : deccal) Ayrıca şeytana hizmet eden (örneğin nemrut gibi) örnekler var.
Bu arada şeytan ve cinler aynı sınıftada değil galiba yani yaradılış olarak. Kehf suresinde sanırım ilgili ayette (Taha suresi veya başka suredede geçiyor olabilir)
كان شيطان من الجن
gibi bir ibare var. Yani henüz net bilmiyorum ne denmek istediğini ama belki fiilin seçim şekline bakılsa başka şekilde bir anlatım sözkonusu olduğundan hareketle bilinenin dışında bir bilgiye ulaşılabilir belki. Çünkü كان olmak anlamına da gelmektedir. Mesela burdan şu anlam da çıkabiliyor.
"Şeytan Cinlerden oldu"
ama mesela Elmalılı hamdi yazır benim elimdeki mealinde "şeytan Cinlerdendi" diye çevirmiş. bana kalsa 2 si de anlamsal olarak hatalı değil ama seçim ictihaden bize kalsa...
“Bizim içimizde salih olanlar da var, olmayanlar da; biz çeşitli yollar tutmuştuk.” (Cin 72:11)
Bu ayet, cinlerin farklı gruplarda olduğunu gösterir. Dolayısıyla iyi cinler, şeytanın yolunu izleyen kötü cinlerle düşmandır.
Birde intihar ederek rahmetten ümit kesmek gibi düşünceleri olanlara şu mesajı vermek gerekir. Allah'ta her gün insanlardan kötü sözler işitiyor,her gün haram ve günah işlediklerini görüyor. Allah haram işleyen insanı kıskanır ama her gün dünya üzerinde milyonlarca insan haram işliyor. Tanrı bile böyleyken, insan nasıl dertsiz olur. Bunada bu yönden bakmak gerekir. Dertsiz baş dünyada yoktur.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi