You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Şeyda-Sheida

Bugün dikkatlerinizi çekmek istediğimiz film; İran'ın ünlü ve muhalif yönetmenlerinden Kemal Tebrizi'nin 1998 yılında çektiği "Şeyda" filmi. Şeyda'nın her şeyden önce bir aşk filmi olduğunu söylemeliyiz. Uzun yıllardır ölçülerini çizmek ve sınırlarını koymak için hiçbir şey yapmadığımız bu konuyu ele alıp incelemek, sınırlarını çizmek açısından sanıldığından önemli. Sustuğumuz konular, boş konuşanlarca pervasızca işgal ediliyor ne yazık ki.

Şeyda, filmin tanıtım sloganında dendiği gibi, "Kur'an merkezli bir aşkın hikâyesi"ni anlatıyor. Müzzemmil Suresi etrafında gelişen ve sevgiliyi görmeden başlayan bir aşk hikâyesi. Her şeyin görselliğe indirgendiği günümüze atılmış esaslı bir tokat olarak ele alınabilir bu film.

Konusu
Filmin başat karakteri Ferhad adında bir gençtir. Ferhat zengin bir aileden gelen, iyi eğitim almış bir gençtir. Ailesine haber vermeden orduya katılır ve İran-Irak savaşına gönderilir. Savaş sırasında gözlerinden yaralanarak, askerlerin kaldırıldığı hastaneye yatırılır.

Ferhad hastaneye kaldırıldığında, tedavi sebebiyle sargılı olduğu için gözleri iyileşene kadar bir müddet göremeyecektir. Hastanede sadece sesini duyduğunu Şeyda adlı bir hemşireyle karşılaşır. Sadece ses üzerinden aralarında bir etkileşim olur.

Acılarını unutması için, hemşireden geceleri kendisine Kur'an okumasını ister. Şeyda adlı hemşire, her gece Ferhad'ın bulunduğu yere gelerek kendisine Müzzemmil Suresini okur. Ferhad'ın tedavisi henüz tamamlanmadan Şeyda, hastaneden ayrılmak zorunda kalır.

Ferhad, tedavisi tamamlandıktan sonra, Şeyda'yı bulmak için ailesinin yanına döner. Ancak sorun tahmin edildiğinden büyüktür. Zira hiç görmediği birinin peşindedir Ferhad. Hiç görmediği Şeyda'yı bulabilmek için elindeki tek iz onun Kur'an okurken duyduğu sesidir.

En az Baran filmi kadar güzel PORTAKAL ÇİÇEĞİNİN SEVGİ KOKUSU ŞEYDA'YI beğenecek bir solukta izleyeceksiniz... gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-03-2014, Saat:08:52 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
RE: Şeyda-Sheida
her ikiside çok güzel olması gereken aşkın hallerini en güzel şekilde anltıyor...izlenilmesi tavsiye ederim...gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
baran filmi gibi izlenmeye değer bir film ise izlerim inşallah .
Düşlerinden vurulurken çocuklar, hangi yaşamaktan bahseder ki masallar ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
filmi izledim ama malesef beğendim diyemeyeceğim . film çok kopuktu . oyuncular rollerini tam olarak yerine getirememişler . filmin konusu çok basit geldi bana . sürükleyici değildi . baran filmi bundan daha güzeldi gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-04-2014, Saat:07:15 PM, Düzenleyen: shamil.
Profesör
Şeyda filmini beğenimize katabilmek için, portakal çiçeğinin sevgi kokusunu hissedebilmeti belkide filmi çekici kılan giz... gülücükşeyda güzel bir filmdi...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
portakal çiçeği bana bir şey hissettirmedi . çünkü oyuncular rollerine kendilerini veremediler ayrıca sadece portakal çiçeği ve kızın kuran okuyuşu vardı filmi etkili kılan . onun dışında pek bir şey göremedim . bana o duyguyu veremediler malesef gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hadi öyle olsun gülücük bir gün o portakal çiçeğinin sevgi kokusunu yüreğinizde hissetmeniz dileği ie .. selam ile..

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.