You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sevdiğini ağır hasta görmek

Yeni Üye
Selam un Aleyküm,

Gördüğüm rüyadan sonra içim o kadar acıdı ki, hemen bir rüya tabiri forumu aradım, hamd olsun sizleri buldum.

Gece, pek çok dua ettim. Ve sülamlemden büyük günaha düşmüş(intihar) 2 kişi içim gözyaşı döküp af diledim.
Daha sonrada, uzun süredir ilk kez Allah ile sohbet etmek, dertleşmek ve ipişman olmadığım tek günah hakkında konuşmak geldi içimden.
Herneyse fazla uzatmadan:
Gözyaşı dolu dualarımdan sonra saatimi sabah namazına ayarladım ve uyudum. İlkindi sırasında uyuduğum için uyumam sanıyordum lakin, uydum.
İlk başta çok işleyen bir dönercide buldum kendimi. Viyanadayım bu arada. Ama yemekleri yapan adam berberimdi. Dönercinin işlediği mutfağın nimetle dolu olmasından belli oluyordu. Sıradan şakalaşmalar falan yaşandı. Müşterinin beni çalışan sanması ve bu konu hakkında konuşmamız falan. Neyso sonra ben elime yeşil, beyaz kare işlemeli bir sofrabezi aldım ve çıktım. Otobüs durağında beklerken, bir kadın gördüm, yanında başka bir kadınla konuşuyor, topuklu uzun boylu. O kadını, yıllardır görmediğim, helaliyle sevdiğim ama sevilmediğim, gerçekten gönülden sevdiğim kız zannettim. Yıllar sonra bu kadar uzamış ve değişmiş mi o dedim kendi kendime. Kadın, bir yere gidip bir daha gedi dönmemekten bahsediyordu. Ama konuşmalarının bir kısmını unuttum, intihar hakkında da konuştu sanırım. Herneyse otobüsten indim, ben yok o değildir ama o nerede diye düşünürken, aşağı sokaklardan geldiğini gördüm. Uzaktı, ama tanıdım. Ben cesaret edip muhabbet etmeyi düşünüyorum, bir yandanda sofrabezini saklamaya uğraşıyorum; ilk önce yaşlı bir adam/kadın geldi sokaktan sonra ben yere bakarken o gelmiş bile bana bakıyormuş. Ona bakınca, hiç ummadığım bir şekilde bana gülerek selam verdi, tokalaştık. Hal hatır sormalar, ancak gözleri ağlamaklı, ve çökmüş bir halde fakat tırnakları hala uzun ve bakımlı. Elimde sakldağım sofrabezini hem utanarak hem gülsün diye gösteriyorum. Gülüyor, daha sonra sesi ağlamaklı oluyor. İsmimi söyleyerek, 'ben çok kötüyüm(hasta)' diyor, dizlerinin bağı kesilmiş gibi oluyor ama ben tutuyorum, duvara yaslıyorum onu. Vücudunun her yerinde, iki tarafındaki eti tutabileceğiniz büyüklükte etin bulunduğu delikler vardı. Kanlı gibiydiler. O ağladıkça içim kıyılıyordu. O düşmeye başladıkça ben tutuyordum. En sonunda 'artık kalkmak istemiyorum..' diyordy, ve ben bunun üzerine onu yavaşça yere oturturken...sanki can verir gibi ve ban beni sevdiğini söyler gibi bakıp, yüzüme okşarcasına dokundu. O yaşlı insan, arkamdan yanına gelip yardım çağırdı. Ben hem onun için üzülüyordum, hemde hastalığın bana bulaşmasından korkuyordum. Sonunda, bulaşsaydı dokunmazdı dedim. Rüyanının devamında, yüzümü değiştirmek için estetikçiye gittim ama rüyanın bu kısmında bir anlam yok gibiydi. Daha çok beynim beni rahatlatmak istiyor gibiydi.

Her neyse, kız ile 2013 baharında buraya geldiğimde tanıştım. Bütün ailemden dışlanıp, sevgiye en çok ihtiyacım olduğu anda çıktı karşıma. En iyi dostumdu, ama gerçekten, hiçbir nefsi düşünce olmadan sevdim, ve şimdiye kadarda sevdiğim tek kız. Aşık olduğum tek kız. Ama ben duygularımı çok geç açtım, o sıra karakterimde bir eziklik olduğu için. Pekçoğuna görede, çok geç açtığım için olmamış. Ama ben bilemiyorum. Kızı her yerde aradım/arattırdım bu yıl, internetde hiçbir hesabı yok, halbuki olurdu hep. Ama bu rüyayı onu tam unuttuğum zamanlarda görmek korkuttu.

Burada saat 4:22 dah sabah namazıda kılacağım. Sizin başınızıda ütüledim ama, Allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Sevdiğini ağır hasta görmek
Açıkçası bir rüyanın çok uzun olması çok anlam içerdiği anlamı çıkarılmamalı...rüyalarda renkler ve cisimler önemlidir...

mesela rüyada çok yemek görmek farklı forumlanır, birinin sana yemek sunduğu farklı yorumlanır ..mesela yeşil ve beyaz renk görmüşsünüz bunların anlamlarını bulup rüyanın içine bağdaştırabilirsiniz...

mesela o kızın hasta veya üzgün görmeniz tam tersinide ifade edebilir...

ya şimdi diyeceksiniz yorum yapmadan bu kadar çok konuştun ...ama şu da var ki...rüya yorumunu istediğin kişi bile önemli...herkese rüya anlatılmaz...

en iyisini bilen ALLAH a hamd olsun...biz ancak kendimize göre yorumlayabiliriz..gerçek anlamını bilemeyiz ki...

benim yorumum şu siz beynininizi neyle uğraştırırsanız , rüyalarınız da o düşünceler ile karşılaşabilirsiniz...ALLAH ın bildirdiği rüyalardan da olabilir bilemeyiz ki...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Sevdiğini ağır hasta görmek
Haklisiniz ancak maalesef hiç düşünmediğim konulardı bunlar. Şu sıralar aklımda olan tek şey memlekete geri dönmek, ve bu kız hakkında düşünmeyi çok şükür bir kaç ay önce bırakmıştım. Normalde, kalbimle dua ettiğim zamanlar sayılıdır, ve uzun zamandır ilk kez, içimden gelerek ibadet ettikten sonra, böyle net bir rüya görünce, endişelendim. Pek çok yerine anlan yükleyemedim zaten, ancak beni endişelendire n o kişiyi o şekilde görmek oldu.

Selam ile,
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.