You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Senin Şeytanın var mı?

Senin Şeytanın var mı?

Uzman
Senin Şeytanın var mı?
قَالَتْ عَائِشَةُ زَوْجُ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : " فَقَدْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَكَانَ مَعِي عَلَى فِرَاشِي ، فَوَجَدْتُهُ سَاجِدًا رَاصًّا عَقِبَيْهِ مُسْتَقْبِلا بِأَطْرَافِ أَصَابِعِهِ الْقِبْلَةَ " ، فَسَمِعْتُهُ يَقُولُ : " أَعُوذُ بِرِضَاكَ مِنْ سَخَطِكَ ، وَبِعَفْوِكَ مِنْ عُقُوبَتِكَ ، وَبِكَ مِنْكَ ، أُثْنِيَ عَلَيْكَ لا أَبْلُغُ كُلَّ مَا فِيكَ " ، فَلَمَّا انْصَرَفَ ، قَالَ : " يَا عَائِشَةُ أَخْذَكِ شَيْطَانُكِ ؟ " , فَقُلْتُ : أَمَا لَكَ شَيْطَانٌ ؟ فَقَالَ : " مَا مِنْ آدَمِيٍّ إِلا لَهُ شَيْطَانٌ " ، فَقُلْتُ : وَأَنْتَ يَا رَسُولَ اللَّهِ ؟ قَالَ : " وَأَنَا ، لَكِنِّي دَعَوْتُ اللَّهَ عَلَيْهِ ، فَأَسْلَمَ " .

Hz.Aişe validemiz (r.anha) anlatıyor : Resulullah(sallallahu aleyhi vesellem) yatağımda benimleydi.Onu kaybettim.Onu secde eder halde buldum.Topukları birbirine yapışık , ayak uçları kıbleye gelecek şekildeydi.(O vaziyette) şöyle dua ettiğini işittim : (Ey Allahım) Gazabından Rızana sığınırım.Cezandan affına sığınırım.Senden yine sana sığırım.Ben seni (senin) kendini övdüğün gibi övemem.'

Namazı bitirince şöyle dedi : Ya Aişe ! (Anlaşılan) Senin şeytanın gelmiş.

Dedim ki : Senin de şeytanın var mı ? Şöyle dedi : Hiçbir İnsan yoktur ki onun şeytanı olmasın.

Dedim ki : Ya Resulallah ! Ya senin ?

Şöyle dedi : Benimde (var) Fakat ona karşı Rabbim bana yardım etti.Böylece Müslüman oldu.

(Bu lafızlarla bk. Beyhâki,Sünenül Kübrâ,2/16 ; Sahih İbn Hüzeyme,654 ; Hâkim,El Müstedrek,786 ; Diğer lafızlar için bk.Müslim Münafikûn 10, Müsned 6/115)

هَذَا حَدِيثٌ صَحِيحٌ عَلَى شَرْطِ الشَّيْخَيْنِ وَلَمْ يُخَرِّجَاهُ بِهَذَا اللَّفْظِ ، لا أَعْلَمُ أَحَدًا ذَكَرَ ضَمَّ الْعَقِبَيْنِ فِي السُّجُودِ غَيْرَ مَا فِي هَذَا الْحَدِيثِ

Hâkim diyor ki : Hadis bu lafızlarla Buhari ve Müslim'in şartlarına göre sahihtir.Fakat ikisi de bu lafızla rivayet etmemişlerdir.Bu hadisten başka hiçbir hadiste kimsenin 'Secdede topukları birleştireceğine' dair bir (hadis) rivayet ettiğini bilmiyorum.(Hâkim,El Müstedrek,786)

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.