Hz.Aişe validemiz (r.anha) anlatıyor : Resulullah(sallallahu aleyhi vesellem) yatağımda benimleydi.Onu kaybettim.Onu secde eder halde buldum.Topukları birbirine yapışık , ayak uçları kıbleye gelecek şekildeydi.(O vaziyette) şöyle dua ettiğini işittim : (Ey Allahım) Gazabından Rızana sığınırım.Cezandan affına sığınırım.Senden yine sana sığırım.Ben seni (senin) kendini övdüğün gibi övemem.'
Namazı bitirince şöyle dedi : Ya Aişe ! (Anlaşılan) Senin şeytanın gelmiş.
Dedim ki : Senin de şeytanın var mı ? Şöyle dedi : Hiçbir İnsan yoktur ki onun şeytanı olmasın.
Dedim ki : Ya Resulallah ! Ya senin ?
Şöyle dedi : Benimde (var) Fakat ona karşı Rabbim bana yardım etti.Böylece Müslüman oldu.
(Bu lafızlarla bk. Beyhâki,Sünenül Kübrâ,2/16 ; Sahih İbn Hüzeyme,654 ; Hâkim,El Müstedrek,786 ; Diğer lafızlar için bk.Müslim Münafikûn 10, Müsned 6/115)
هَذَا حَدِيثٌ صَحِيحٌ عَلَى شَرْطِ الشَّيْخَيْنِ وَلَمْ يُخَرِّجَاهُ بِهَذَا اللَّفْظِ ، لا أَعْلَمُ أَحَدًا ذَكَرَ ضَمَّ الْعَقِبَيْنِ فِي السُّجُودِ غَيْرَ مَا فِي هَذَا الْحَدِيثِ
Hâkim diyor ki : Hadis bu lafızlarla Buhari ve Müslim'in şartlarına göre sahihtir.Fakat ikisi de bu lafızla rivayet etmemişlerdir.Bu hadisten başka hiçbir hadiste kimsenin 'Secdede topukları birleştireceğine' dair bir (hadis) rivayet ettiğini bilmiyorum.(Hâkim,El Müstedrek,786)