You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım

Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım

KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Cvp: RE: Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım
Kartalizma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
NaGiHaN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:tabiki olmaz ama konudan tamamen çıkıldı şu anda saidnursi fetullah gülene hakarete kadar gidildi ..

hakarete gidemeden arkadaşın sesini kestik biz

Keseriz diosunnnhalay
Tam kesildi inş.
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım
bu kadar kişi bi anda üstlerine gidince ne yapsınlar savunacak bişeyleri kalmadı

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
arkadaşlar konuyu baştan aşağı göz attımda anladığım kadarıyla bu konular bızlerı aşıyor ki
artık konuyu benım cemaatim senın şeyhın senın hocan benim dergahım tartışmasına çekılmış
bence araştırma yapalım nedersınız şimdi burda ben sen kavgası etmek yakışık almaz

şu gerçek vardır incıl de tevratta ve zebur da hep adı anılmış olan resululah efendımız sav. bu bilgiler ışıgı dorultusunda bu hadısın doğruluna hadis ehli olanlar hadısın sahıh oldunu bıldirmiştirler ama yinede konu araştırılmaya değer selam ve dua ile ...
BENİ SANA BAĞLAYAN YOLLARIM ÇETİN
TAŞIDIGIM KOR ATEŞSIN AVUÇLARIMDA
DAĞLAR BİLE DAYANMADI AĞIRDIR YÜKÜM
YÜREK YÜREK ÇİLE ÇİLE ZOR BIR ZAMANDA
YANGIN YANGIN BÜYÜTTÜGÜM UMUDUM SENSİN .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-07-2008, Saat:12:28 AM, Düzenleyen: feCre kıYam.
Profesör
GüCeli *28 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:arkadaşlar konuyu baştan aşağı göz attımda anladığım kadarıyla bu konular sızleı aşıyor ki
artık konuyu baenım cemaatim senın şeyhın senın hocan benim dergahım tartışmasına çekılmış
bence araştırma yapalım nedersınız şimdi ben sen kavgası etmek yakışık olmaz

şu gerçek vardır incıl de tevratta ve zebur da hep adı anılmış olan resululah efendımız sav.
bu bilgiler ışıgı dorultusunda bu hadısın doğruluna hadis ehli olanlar hadısın sahıh oldunu
bıldirmiştirler ama yinede konu araştırılmaya değer selam ve dua ile ...

alkışSmilealkışSmile

cemaat tartışmasını bi kenara bırakmak konusunda sonuna kadar katılıyorum ve bi daha katılıyorum ki cesareti olan açsın hadis tarihi okusun,araştırsın. ne çalışmalar yapmış insanalr o hadisleri toplamak için. ben olsam onların yerinde hakkımı helal etmem size...
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
ҳ̸Ҳ̸ҳ..ςєv!к_кยvvєt..ҳ̸Ҳ̸ҳ
hayır hayır bakın bi dk orda yanlışınız war kimse cemaat tartışması yapmıyor ben said nursinin sözünü aynen naklettim kafamdan bişey uydurmadım
[Resim: indexjbordobere.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-07-2008, Saat:11:06 PM, Düzenleyen: Kartalizma.
Profesör
tamam seyfullah sen aynen naklettin ama böyle bi konuda sadi nursinin sözüyle bi yere varamayız. çünküburda bazılarımız ona inanıyo bazılarımız iananmıyo o yzuden illk kaynaklara baksak daha iyi olur Wink
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
sevracım oda bir kaynak kuranın tefsiri risaleinur külliyatı herşey ondada yazıyo ilk kaynaklar dediğinde bu kadar açıklamalı yazmıyo ama risaleinurda aradığın herşeyin cevabı açık bir şekilde var...

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
arkadaşlar o rafet kardeşımıze yapılanları tasvip etmedığimi soylemek ısterım
en azından bu bızlere yakışmadı o sadece kur'an dan ayetlerle konuştu sız onu yanlış
anladınız gunumuzde öyle hadısler varki özellıkle yahudi kaynaklı olup fıtne
fesat doludur bu hadıslerin ne kur'an nede sünnetle alakası olmayıp muslumanları yanlış
yönlendırme amacı taşıdıgını biliyoruz bızlerde bazen o hadıslerı savunuyoruz unutmayın
allah cc .kur'an da her şeyı eksıksiz bızlere sunmuştur işte o din tevhid dinidir bir in yanına
ikiyi asla koymaz... selam ve dua ile
BENİ SANA BAĞLAYAN YOLLARIM ÇETİN
TAŞIDIGIM KOR ATEŞSIN AVUÇLARIMDA
DAĞLAR BİLE DAYANMADI AĞIRDIR YÜKÜM
YÜREK YÜREK ÇİLE ÇİLE ZOR BIR ZAMANDA
YANGIN YANGIN BÜYÜTTÜGÜM UMUDUM SENSİN .
Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
kusura bakmayın ama rafettt adlı şahsın söylediklerini ağzına tıkmasaydınız ve anlamaya çalışsaydınız konu bu kadar uzamazdı...
ilk söylediğine bir bakalım:
"Selamun aleyküm.Allah demişti diyorsunuz sen olmasaydın kainatı yaratmazdım diye.peki Allahın dediği sözler ayet değil midir?bu söz kuran da olmadığına göre böyle bir söz söyleneilir mi sizce?Lütfen sözlerimize dikkat edelim... "

burada biraz dikkatli okursanız kardeşin kutsi hadisin ne manaya tekabül ettiğini tam olarak bilmediğini ve madem Allah dedi diyorsunuz Kur'anda da geçmesi gerekmiyor mu diye safiyane fakat bilgisizliğinden ötürü ilginç bir soru sormuş...peki siz ne cevap verdiniz?
"kardeş kutsi hadis manası Allahu tela'ya ait olan lafzı ise rasulullah'a ait olan hadislerdir. bunlar ayetlerden farklıdır, örneğin bunlarla namaz kılamazsınız..."diyeceğinize kalkmışsınız arkadaşı hadisi metin ve mana açısından kabul etmemekle suçluyorsunuz ve bu minval üzere cevaplar veriyorsunuz-en ilginç örneği de kartalizmanın s.nursi'den naklettiği sözlerdir-...
ha rivayetin sahihliği ayrıca konuşulabilir, fakat benim rafettt kardeşin sorusundan anladığım o "allahu tela buyurdu" tabirini sorguluyor ki söylediğim gibi bu da kutsi hadislere dair sanırım bilgisizliğinden kaynaklanıyor...
e peki levlake hadisi diye halk arasında meşhur olan bu rivayetin "levlake levlak vema halektul eflak" bir hakikati var mıdır?
açıkçası bırakın kudsiyyetini, ahad haber düzeyinde bir sahihliği dahi yoktur...
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kusura bakmayın ama rafettt adlı şahsın söylediklerini ağzına tıkmasaydınız ve anlamaya çalışsaydınız konu bu kadar uzamazdı...
ilk söylediğine bir bakalım:
"Selamun aleyküm.Allah demişti diyorsunuz sen olmasaydın kainatı yaratmazdım diye.peki Allahın dediği sözler ayet değil midir?bu söz kuran da olmadığına göre böyle bir söz söyleneilir mi sizce?Lütfen sözlerimize dikkat edelim... "

burada biraz dikkatli okursanız kardeşin kutsi hadisin ne manaya tekabül ettiğini tam olarak bilmediğini ve madem Allah dedi diyorsunuz Kur'anda da geçmesi gerekmiyor mu diye safiyane fakat bilgisizliğinden ötürü ilginç bir soru sormuş...peki siz ne cevap verdiniz?
"kardeş kutsi hadis manası Allahu tela'ya ait olan lafzı ise rasulullah'a ait olan hadislerdir. bunlar ayetlerden farklıdır, örneğin bunlarla namaz kılamazsınız..."diyeceğinize kalkmışsınız arkadaşı hadisi metin ve mana açısından kabul etmemekle suçluyorsunuz ve bu minval üzere cevaplar veriyorsunuz-en ilginç örneği de kartalizmanın s.nursi'den naklettiği sözlerdir-...
ha rivayetin sahihliği ayrıca konuşulabilir, fakat benim rafettt kardeşin sorusundan anladığım o "allahu tela buyurdu" tabirini sorguluyor ki söylediğim gibi bu da kutsi hadislere dair sanırım bilgisizliğinden kaynaklanıyor...
e peki levlake hadisi diye halk arasında meşhur olan bu rivayetin "levlake levlak vema halektul eflak" bir hakikati var mıdır?
açıkçası bırakın kudsiyyetini, ahad haber düzeyinde bir sahihliği dahi yoktur...

alkışSmile alkışSmile alkışSmile

ama kardeş biraz da kendi kaşınmış. şüpheli iafedelerinden kaçınmamış başka konularda Wink
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.