You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım

Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım

© 9492.698875 ©
Cvp: RE: Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım
Kartalizma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bunu iyi oku

Kainattaki bütün kemalatın menşei ve esası nur-u Muhammedidir. Her şey, kemalini ve cemalini O�nunla buldu.

Meseleye iki şekilde cevap verilebilir:

1- Anlaşılmaz bir kitap muallimsiz olsa manasız bir kağıttan ibaret kalır. Allah bu dünyayı ve içindekileri, kendi cemalini ve kemalini görmek ve göstermek için yarattı. Cemalini ve kemalini göstermek istediği şuur sahibi mahlukatın başında da, insan gelmektedir. Kendisi kendine layık bir şekilde cemal ve kemalini tefekkür etmektedir. Fakat insan dediğimiz mahlukun, Allah�ın istediklerini kendi başına anlaması mümkün değildir.

Madem kainat insan için yaratılmış, ve madem insan yalnız başına İlahî hakikati anlaması mümkün değildir. Öyleyse insanların nazarını mahlukattan ve masivadan çekecek peygamberler olacaktır. Bu peygamberlik makamı, Allah�ın en çok sevdiği insanlardan oluşacaktır. Bu peygamber dediğimiz seçkin insanların arasında da vahiyde belirtildiği gibi, en sevgili kul ve en şerefli kişi Hz. Muhammed�dir (a.s.m).

2- Hz. Muhammed'in (a.s.m) duası, bu kainatın yaratılması için bir sebeptir. Bediüzzaman Said Nursinin ifadesiye Allah, ezeli ilmiyle Peygamberimizin, kainatın ve cennetin yaratılması hususundaki ısrarlı ve ihlaslı duasını kabul etti ve bu kainatı halk etti.�
İşte Onun bu duası olmasaydı Allah kainatı ve içindekileri yaratmazdı. Çünkü O zat (a.s.m) bütün enbiyanın seyyididir, bütün evliyanın reisidir. O geldikten sonra dünya rahata kavuştu. Bu noktadan Ona olan sevgi, başka bir sevgidir. Fakat madem Allah�ın zatı mahlukatın zatına benzemez. Ve hadsiz derecede mükemmel ve alidir. Elbette sıfatları da benzemez. Yani ilmi, iradesi, kudreti ve muhabbeti de mahlukatın sıfatlarına benzemez. Allah�ın Peygamberimize olan muhabbetini aklımızla anlamamız mümkün değildir. Çünkü Allah�ın ne sıfatlarını, ne zatını ne de fiillerini aklımız almıyor. Elbette muhabbet-i ilahiyeyi de anlamamız iktidarımız haricindedir.

alkışSmilealkışSmileALLAH razı olsun seyfo inş. kardeşimizde gereken cvp ı en dogru şekilde almıştır Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım
kuranda mantık pek işlemez.kuran akıl işidir.Allah kuranda aklımızı kullanmamızı emrediyor.bunu iyi oku diyorsunuz?benle tartışırken ayetler öne sürünüz başka şeyler anlatmayınız bana.madem bu sözü diyelimki Allah söyledi o zaman kuran da neden yok?asıl bunun araştırmasını siz yapmalısınız.acaba bu söz kuran da neden yok diye?kuran uymayan insan her söze uyabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım
bana said nursinin sözlerini söyleyerek cevap vermeyiniz.ayetlerle cevap veriniz.sizin kitabınız said nursi mi yoksa kuran ı kerim mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
ҳ̸Ҳ̸ҳ..ςєv!к_кยvvєt..ҳ̸Ҳ̸ҳ
rafetttt Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bana said nursinin sözlerini söyleyerek cevap vermeyiniz.ayetlerle cevap veriniz.sizin kitabınız said nursi mi yoksa kuran ı kerim mi?

said nursi bizim yerimize kurandan cevap veriyor işte görmüyor musun ikinci maddenin sonlarında ne yazıldığını
[Resim: indexjbordobere.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: RE: Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım
rafetttt Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kuranda mantık pek işlemez.kuran akıl işidir.Allah kuranda aklımızı kullanmamızı emrediyor.bunu iyi oku diyorsunuz?benle tartışırken ayetler öne sürünüz başka şeyler anlatmayınız bana.madem bu sözü diyelimki Allah söyledi o zaman kuran da neden yok?asıl bunun araştırmasını siz yapmalısınız.acaba bu söz kuran da neden yok diye?kuran uymayan insan her söze uyabilir.

senin söylediğin sözler kuranda warmı peki weya madem çok cesaretlisin aksini ispatla kainat peygamberimizin duasıyla yaratılmadı de
en basitinden anlatıyım cennet i alanın kapısında peygamberimizin ismi şerifi yazıyor hz adem bile onun şefaatine nail olarak affedilmek istiyor bu olayı geniş ayrıntılarıyla anlatcam şimdilik kabataslak oldu
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ben said nursi yada fethullah gülen yahut daha başkaları benim için önemli değildir.ben ayetle cevap ver diyorum siz hala said nursi diyorsunuz.said nursiyi bırakıp biraz kuran okursanız elbette inşallah Allah gözünüzü açacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
kardeş olmayan bişey ispat edilemez(Allah,melek vb müstesna)o şeyi asıl sen ispat edeceksin.bana laf salatası yapma.kuran oku öyle gel
Bunu ilk beğenen sen ol.
rafetttt Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kardeş olmayan bişey ispat edilemez(Allah,melek vb müstesna)o şeyi asıl sen ispat edeceksin.bana laf salatası yapma.kuran oku öyle gel

geldiğinden beri laf salatası yapan sensin sen peygamberlere imanın kurana imanın içinde olmadığını ayırt edebilecek kadar müslüman değilmisin
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
rafetttt Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kardeş olmayan bişey ispat edilemez(Allah,melek vb müstesna)o şeyi asıl sen ispat edeceksin.bana laf salatası yapma.kuran oku öyle gel

senin amacın ne _?
Bunu ilk beğenen sen ol.
rafetttt Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ben said nursi yada fethullah gülen yahut daha başkaları benim için önemli değildir.ben ayetle cevap ver diyorum siz hala said nursi diyorsunuz.said nursiyi bırakıp biraz kuran okursanız elbette inşallah Allah gözünüzü açacaktır.

sen tırnağı bile olamayacağın kişileri bi tarafa iterek gözünün açık olduğunumu zannediyorsun yoksa
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.