You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Selefilik akımına kapıldım

Selefilik akımına kapıldım

Forumcu
RE: Selefilik akımına kapıldım
Ve ilal ardı keyfe sutıhat" Biz dünyayı nasıl da düz yaptık" bu Ayetin zahiri düz'dür diyor. Zaten düz olmasaydı dünyada sürekli bir eğim olurdu ama bu yok. Ayrıca helyum balonlsrından alınan görüntülerde düz görünüyor yok tubede zahiriyye grubunda görüntüler var yabancıların da var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
kardeşim onlar safsata. adam 110 bin fitten balon demiş ama sen 35 km yüksektwn dünyanın düz olduğunu mu knıtlayacaksın? daha atmosferi geçememiş uzay boşluğu görünmüyor alabildiğine yer var tabi düz gibi görürsün dış kenarlar yok ki.

elin gavuru 40 km yükseklikten paraşütle atlıyor, bu adamlar 35km balon çıkarmayı marifet sanıyor ki çekememişte. bu dediğim atlayış canlı yayınlanmıştır. O mesafe az bile olsa dünyanın yuvarlak olduğu anlaşılıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
düz dünya gülücük tepsi gibi mi acab gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kardeşim o ayetten Dünya' nın tepsi şeklinde olduğu sonucu çıkmaz ki. Zaten benim okuduğum meal seninkinden farklı.

"Yeryüzüne bakmıyorlar mı, nasıl yayılmıştır!" ﴾Gaşiye 20﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Sutıhat kelimesine yayılma anlamı vermek zahirden sapmaktır aç bak sözlüğe satıh düz demektir ragıbın lugatine bakın. Türkçe De de kullanılır satıh kelimesi. Yayılma anlamı ancak tevil olur.
Kardeş ne tekfiri tekfir eden yok küfür ola m şeye küfür denir ama her küfür işleyene kafir denmez muayyen tekfirle tekfirul ammı karıştırıyorsun. Kitap genel olarak bu görüş küfürdür diyor. Sahabelere bak rivayetlere hepsi bu ayeti düz diye anlıyor o kitapta vat
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-07-2015, Saat:08:01 PM, Düzenleyen: eşşafii.
Forumcu
Ayrıca neml suresindeki ayeti dünyanın döndüğüne delil getiren tek bir islam alimi yoktur varsa getir bu ayet Kıyametten bahsediyor dağlar yerinden oynayacak tabi ki! Siyaka baksana Kıyametten bahsediyor sen dünyanın döndüğüne delil getiriyorsun bunu ancak sorularla İslamiyet gibi taklitçi siteler yazar
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.