You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Selefilik akımına kapıldım

Selefilik akımına kapıldım

Profesör
RE: Selefilik akımına kapıldım

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
"Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler. Her şeyi 'sapasağlam ve yerli yerinde yapan' Allah'ın sanatı (yapısı)dır (bu). Şüphesiz O, işlediklerinizden haberdardır." (Neml, 27/88)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Şafiii, mesajalrının bir çoğunda insanları cehaletle itham etmişsin bu etrafındakileri küçümsemektir, büyük bir yanılgı içinde olduğunu buradan belirgin hale geliyor." ben en iyi bilirim benden gayrisi ya hiç bilmez yada az bilir" düşümcesi taassupculuk anlayışıdır..bundan vazgeçmek gerekir..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kardeşim biri oy kullandı diye kafir olmaz. Birçok tanığım oy kullanıyor. Onlar kafir mi oldu şimdi? Aynı şekilde memur oldu diye biri küfre girmez. Bunun aksini iddia edenlerin günahı yok mu? Ben de onların günahlarını delil göstereyim ve küfre girdiklerini söyleyeyim, olur mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
akhi eğer kitabımız ve hadisimiz bir konuda açık hüküm vermişse onu sorgulamayız ama hiç bahsetmemişse bu onun yok olduğu anlamına gelmezken yanlış olduğu anlamına da gelmez, her zaman var olduğu veya doğru olduğu anlamına gelmeyeceği gibi.

onun için ben sitedeki delilleri çok yavan buldum. sadece bu konu hakkında demiyorum. hep bir yöne çekilmiş. dünya 24 saatte 360 derece dönüyorsa saatte 15 derece döner o zaman yıldızlara göre nasıl yön bulacaksın dünya dönseydi yıldız saat başı 15 derece kayardı o zaman dünya dönmüyor demek İLİM CAHİLLİĞİDİR.

çok şükür müspet ilimlerle de ilgiliyim üniversite okuyorum. yani zikrettiğin sana yön gösteren zat bu zihniyetteyse bana doğru deliller getireceğinden şüpheliyim. kendisi burada tanınmadığı için yaptığım gıybet olmasa gerek.

mesaj silinmişte neyse, eşşafi kardeşim anladı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-07-2015, Saat:01:29 PM, Düzenleyen: Hüccet011.
Acemi Üye
Bunun selefle alakası olmadığını bilesin. Bu Vahhabiliktir. Ben sana bu Vahhabilerin ehli sünnetle çelişen hatta birbirleriyle çelişen onlarca fetva ve kendi hocalarının ağzından Türkçe/Arapça videolarını da gösterebilirim.Kafana bir şey takılırsa sorabilirsin. Eşariler ve Maturidiler zaten selef gibi inanıyor.Yeni bir itikad getirmedi, uydurmadı!Bunlar selef adıyla milleti kandırıyorlar.Selef onlardan da yaptıklarından da beridir! Bin yıl ümmet dalaletteydi de bu sapıklar mı hakkı buldu sanıyorsunuz!? Bunların zihniyetinin meyvesi IŞİD Tir, elkaidedir vs... Tekfircilerdir... Cumasızlardır... Müslümanları en az mübtedi' olarak gören insanlardır...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.