You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
selamun aleykum
Bu forma kısa bir süre için girdim kim kurdu bilmiyorum,bu forum bir cemaate ait bir forummu bilmiyorum,yönetici yada forum yetkilileri kim bilmiyorum ,tanımıyorum özelden bir yetkiliye yazmaya çalıştım yazamadım sistem müsade etmedi alpi sana yazmak istedim Adınız yaşınız nedir özelden neden yazışamıyoruz?
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: selamun aleykum
Aleykümselam.
Forumumuz benden önce imamhatipforum.com adı ile faaliyet gösteriyormuş.
Genellikle imam hatip öğrencilerinin buluşma noktasıymış.
Daha sonra islamiforum.net adını almış ve genele hitap etmeye başlamış.
Ben sadece yöneticiyim yani kurallara aykırı bir durum söz konusu olduğunda uyarı gibi müeyyideleri yerine getiriyorum.
Forumumuz ehli sünneti kendisine kaide alıyor.
Forumumuz İslami kural ve kaidelere mümkün olduğu kadar dikkat etmeye gayri İslami konu ve paylaşımlara yer vermemeye çalışıyor.
Özel mesajlaşma bölümü benden önceki yetkili ve yöneticilerin ortak kararı ile kapatılmış durumda.
Yaşımı sormuşsun yaşım 41.

Başka öğrenmek istediğin bir şey varsa memnuniyetle cevap verebilirim.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Memnun oldum hem izaha hemde kısmen sizinle tanışma fırsatı bulduğuma.
Benim adımda muzaffer 3 çocuğum var 39 yaşımdayım.Ehli sünnet akidesine ve hanefi mezhebine bağlıyım.
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ben de memnun oldum kardeşim.

Bazen bu yazışmalarda yazı dili ile yazıldığı için hal dili olmadığından okuyucu tarafından yanlış yorumlanabilecek yazılar paylaşılabiliyor-yazılabiliyor.
Hal dilini bilmediğimiz yazarın yazılarına genellikle iyimser yaklaşıyoruz. Ta ki yazarın maksadı ortaya çıksın.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Elbette müslümana hüsnü zan beslemek gerekir ama malesef kendine türk diyen herkes türk müslüman diyen herkeste müslüman değil müslüman gibi inanan müslüman olur bunca delalet varken önce bir laaa çekiyoruz ki hakkı vurguluyalım önce batılı reddedelim derken bazen negatif algılar oluşturuyoruz oysa ben sakalımın kılını dahi islama uydurmak zorundayım tabi biz hakka tabi olmaya çalışırken bir taraftan dünyevileşme kazanında kaynıyoruz istedimki müslümanları hem uyarayım hemde maneviyatımı ayakta tutayım ,işteyim hep dünya ile iştigal etmiyeyim.
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
alpi kaynak belirtmedin diyorsun evet haklısın bazı yerlerde sadece alıntı yazdım çünkü marazlı fikirlere sahip birinden alıntı yaptığım için onu meşrulaştırmak istemedim.
Ama son açtığım iki konuda kaynak belirttim nasıl kaynak belirtmeliyim?
Haber 7 den alıntıdır yazmam yetmiyormu illa adresinimi yazmalıyım
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
direk adres vermek bu yani bir yerde yönlendirme yapmış oluyoruz
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
birde şu möevzu var herkes adresini yazmıyor paylaştığı konunun mesela murat altuğ tek başlık altında bir çok konu paylaşıyor mesajlarım ve iletilerim başlığı altındaki herkonunun adresi yok benim gibi haber 7 den alıntı şurdan burdan alıntıda yazmıyor bu hususta adil olduğuna eminmisin alpi ya gözünden kaçıyor yada çok ehemniyetli değil senin için o konular yanılıyormuyum?
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Lafı uzatmadan direk söyleyeyim.
Bıktım.

Ona da bir çok kez söyledim. Ama artık bıktım.
Her gelen üye aynı şeyi yapıyor.
Ya hepinizi banlayacağım forum bir tek bana kalacak yada katlanacağım.
Durum bundan ibaret.

Forum kuralları düz duvara tırmanmamızı istemiyor. Bütün kurallar çok basit ve açık.

Bence bu, ciddi anlamda bir ahlak meselesi.
(Son cümlemde ne demek istediğimi anladıysanız ne âlâ ama eğer anlamadıysanız şunu söyleyeyim, forum kurallarına uymayanlara ahlaksız demiyorum)

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.