Şehid ABDULKADİR MOLLA’nın vasiyeti
Bangladeş yönetimi, tüm itirazlara rağmen Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla’yı ve 5 arkadaşını idam ederek şehid etti. Şehid edilen Abdulkadir MOLLA, hem ailesine hemde dava arkadaşlarına vasiyet bıraktı.
İşte şehidin vasiyeti:
Bu zamana kadar sizi korudum. Eğer bu hükumet beni haksız yere öldürürse o zaman bu benim için şehadet olacaktır. Şehadetimden sonra, ALLAH sizi elbet koruyacaktır. O ki koruyanların en hayırlısıdır. Endişe etmenize gerek yoktur.
Ben tamamen masumum. Beni yanlız İslami hareket ile olduğum sebebiyle öldürüyorlar. Herkes şehadet ile canını verecek kadar kısmetli olmaz. Her kime Şehadet verilmişse o gerçekten çok kısmetli birisidir. Eğer şehit olursam bu benim hayatımın en büyük başarısı olacaktır. Kanımın her damlası İslami hareketin ilerlemesini hızlandıracak ve zalimlerin yıkımını getirecektir. Ben kendim için endişelenmiyorum. Ancak İslami hareketin ve memleketin geleceği ile ilgili endişeleniyorum.
Bildiğim kadarıyla, ben yanlış bir şey yapmadım. Tüm hayatımı Bangladeş halkı için İslami harekete adadım. Haksızlığa hiç boyun eğmedim ve eğmeyeceğim de. Dünyalık için af dilemek söz konusu bile olamaz. Hayatın sahibi ALLAH’tır. Nasıl öleceğime yanlız ALLAH karar verir. Ölümüm bir takım insanların kararlarına göre olmayacaktır. Ölümümün şekli ve zamanı yanlızca ALLAH’ın takdirine göre gerçekleşecektir. O halde ben de bunu ALLAH’tan seve seve kabul edeceğim.
Sabırlı olmalısınız. Yanlızca sabır ve tahammül ile ALLAH’ın vaadettiği galibiyete ulaşabilirsiniz. Bu dünya değil, benim amacım ahiret. İnananlardan benim şehadetimin ALLAH katında kabulü için dua etmelerini talep ediyorum.
İnananlara selam olsun.
-Abdülkadir Molla