Hz.Fatıma der ki''Birgün sabahleyin(gün doğmadan önce)ben uzanmış idim.Resulallah(s.av.)bana uğradı ve mubarek ayağı ile bana dokundu.Sonra:''Kızcağızım !Kalk Rabbinin taksiminde hazır bulun,gafillerden olma.Çünkü Allah fecir ile güneşin doğması arasındaki vakitte insanların rızkını tayin eder.''buyurdu..(sünen-i ibn mace terceme ve şerhi/haydar Hatipoğlu c:6shf:232)
Unutmayalım ki;sabahı uyanık geçirenler,güneşi ayakta karşılayanlar ilahi bereketten nasiplenenlerdir..
Resullahın sahabeleri güneşi ayakta karşılayanlardı.Nitekim herbiri ölüme o şekilde selam vererek ayrıldılar..Onların seherleri servetleriydi..
Resullah (s.av)''Allah'ım ümmetim için gündüzün ilk vaktini(yani bu vakitte yaptıkları işi)bereketli eyle.''buyurdular..
Efendim bir orduyu gönderdiğinde sabahın ilk vakitlerinde gönderirmiş..(Sünen-i İbn Mace,Kitabul Ticare:41)
Seherleri gafil kalanlardan olmayalım ve özenle o vakitleri seçelim...Sahabeleri anımsarken ''gece abid gündüz mücahid''diyen bir anlayışın ümmetiyiz..
Ne mutlu seherlerinde Rabbiyle hemhal olanlara.Ne mutlu o zaat ehline Takva silahı,seherleri kalkanı olanlara....
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes