You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şefaat Ya RasulAllah ):(

Şefaat Ya RasulAllah ):(

Forumun Uykucu Ninesi
RE: Şefaat Ya RasulAllah ):(
ya konuları bi kere saptırmasanıza lütfen Saskin
konu başlığına bakın konuya bakın bide tartıştıgınız konuya bakın.
anlamıyorum sizi ben
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
SÖZÜM ONLARA ZATEN gülücük
DAHA GÜZEL ŞEYLER SÖYLENMELİ.
SÜREKLİ Bİ ATIŞMA HOŞ OLMUYOR:s
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
karadamlalar a soru ;

............Aşağıdaki bir kısım ayetlerde resulullah ın konuştuğu görülüyor ve ''deki'' diye başlamıyor bu ayetler ;

enam - 104 - Muhakkak size Rabbinizden basiretler geldi. Artık kim hakkı görürse faydası kendisine, kim de körlük ederse zararı kendisinedir. Ben sizin bekçiniz değilim! ...............Allah mı ben bekçiniz değilim diyor ?

enam - 114 - Allah, size Kitab'ı açıklanmış olarak indirdiği halde, ondan başka bir hakem mi arayayım? Kendilerine kitap verdiklerimiz, o Kur'ân'ın, gerçekten Rabbin katından hak olarak indirilmiş olduğunu bilirler. O halde sakın şüphe edenlerden olma ........................Allah kendi kendisine mi diyor ondan başka hakemmi arayayım diye ?

hud - 2 - Allah'dan başkasına kulluk etmeyin. Ben size O'nun tarafından müjde vermek ve uyarmak için gönderilmiş gerçek bir peygamberim........................Allah haşa kendisine peygamberim mi diyor ? resule itaat ve resul ne derse vahyi söyler ayetleri bunu belirtiyor olmasın ? resulün vahiy olan gerçek sözlerinin kuranda korunduğu ortada çünkü '' deki '' diye başlamıyor bazı ayetler .

hud - 3 - Ve Rabbinizin mağfiretini isteyin, sonra ona tevbe edin ki sizi, belli bir süreye kadar güzel güzel yaşatsın. Ve her fazilet sahibine layık olduğu ihsanı versin. Eğer yüz çevirirseniz, ben sizin için büyük bir günün azabından korkarım.

neml - 91 - Ben ancak her şeyin sahibi olan ve burayı kutlu kılan bu şehrin Rabbine kulluk etmekle emrolundum. Yine bana müslümanlardan olmam emredildi." ..............................haşa Allah kendi kendisinemi emroluyor , haşa Allah müslümanmı oluyor ? burda konuşan kim hz muhammed değilmi ? ayet '' deki '' diye de başlamıyor .

neml - 92 - "Ve Kur'ân'ı okumam emredildi." Artık kim doğru yola gelirse, yalnız kendisi için gelmiş olur; kim de saparsa ona de ki: "Ben sadece uyarıcılardanım."...................Allah haşa kendisinemi emrediyor ? resulün gerçek vahiy olan sözlerinin kuranda korunduğuna delil değilmidir bunlar ?

...................yukarıdaki ayetlerde ve fatiha suresinde konuşan kimdir ? neden diğer ayetler ''deki'' diye başlarken , peygamberimizin konuştuğu bir kısım ayetler deki diye başlamıyor ? resule itaat Allah a itaattir , resul sadece vahyolunanı söyler , resule uyun gibi ayetler yoksa bu ayetlerimi işaret ediyor ? resulün vahiy olan gerçek sözleri de kuranda mı korunmuştur ? eğer ki allah konuşuyorsa bu ayetlerde haşa Allah kendi kendisinemi yalvarıyor ? demekki resul konuşuyor bu ayetlerde , resule uyan Allaha uymuş olur derken bu ayetlerdenmi bahsediyor yoksa Allah .

meryem - 64 - Biz senin Rabbinin emri olmadıkça inmeyiz. Önümüzdeki ve ardımızdaki (bütün geçmiş ve gelecek şeyler) ve bunların arasındakiler hep O'nundur. Rabbin de unutmuş değildir?" ....................Haşa Allah mı iniyor kendi emriyle ?

................ yukarıdaki ayettede ruh ( cebrail ) ve melekler in konuştuğu belli , aşağıdaki ayete bakalım ,

2 / HACC - 75 - Allah, meleklerden ve insanlardan resûller seçer. Muhakkak ki Allah, en iyi işitendir, en iyi görendir......................................bir başka ayettede zaten cebrailin elçi ( resul ) olduğunu anlıyoruz . Bu elçilerde vahyi söyler sadece , bu elçilerin konuşmasının kuranda olmasıda elçiye itaat Allah a itaattir ayetinin işaret ettiği bişey olabilir , sonuçta bunlarda resuldür , yani elçidir , her şeyin en doğrusunu Allah bilir .

.............. elçiye itaat Allah a itaattir , elçi ne derse vahiydir söylediği derken bu tür ayetleri işaret etmeyipte , 200 yıl sonra toplanan ve elenen her mezhebte farklı olan hadisleri işaret ettiğini ne biliiyorsunuz , bu ayetlerde allah mı konuşuyor ? bu ayetlerde elbetteki vahiydir ama direk Allah ın konuşmadığı ortadadır , resulün gerçek vahiy olan sözlerinin kuranda olduğuna kanıt olmazmı bu ayetler , resulün vahiy olan ve Allah ın resule uymamızı söylediği , resulün bu gerçek sözlerinin kuranda korunmuş olduğuna delil değilmidir bu ? fatiha suresinde de resulün vahiyle dua ettiği ortadadır , eğer resul dua etmiyorsa Allah kendisinemi dua ediyor ? buyur açıkla bu ayetleri ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-05-2013, Saat:03:15 PM, Düzenleyen: e2828.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Nekadar selavat okadar bilmem ne yane dini allahın emirlerini ne hale soktular doğruyu örtüler insan şeytanın peşine takılmış onunla beraber rabbine kul olmaya çalışıyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
lafı saptırmak ne alaka? işinize geldiği yerden konuşulmayınca çıldırıyorsunuz. Kuranda müslümanlardan, peygamberlerden, meleklerden, geçmiş kavimlerim mümin ve kafirlerinden ağızlarından nakiller vardır aktarıdkların da bunlar işte. Bununla birlikte ayetlerin siyak ve sibakına bakmak bu gibi şeylerde, yani ayeti anlamada önemli bir şey. cımbızlama yöntemiyle aklınca kuranda çelişki üretenler var.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.