You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Saygı Sözcüğünün Anlamları

Uzman
saygı
a. 1. Değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, yararlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu, hürmet, ihtiram: “İnsanlara saygıyı yitirdin mi yandın bittin, on paralık oldun demektir.” -Y. Kemal. 2. Başkalarını rahatsız etmekten çekinme duygusu.

Güncel Türkçe Sözlük
--------------------------------------------------------------------------------
saygı İng. respect
Bir kişiye, bir düşünüşe, bir eyleme, bir başarıya yüksek değer vermekten doğan özel bir duygu, // Özellikle ahlak değerlerine karşı duyulur. Ahlak felsefesinde Kant'la önem kazanmıştır. Kant ahlakın temelini ahlak yasasına saygıda bulur.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü 1975
--------------------------------------------------------------------------------
Saygı Köken: T.
Değeri, üstünlüğü, yaşlılığı dolayısıyla bir kimseye karşı dikkatli özenli, ölçülü davranmaya neden olan sevgi duygusu.
Değeri, üstünlüğü, yaşlılığı dolayısıyla bir kimseye karşı dikkatli özenli, ölçülü davranmaya neden olan sevgi duygusu.

Kişi Adları Sözlüğü

Kaynak: tdk.gov.tr
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Saygı Sözcüğünün Anlamları
tşkler saygı diye isim de mi varmış)
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
RE: Saygı Sözcüğünün Anlamları
ben bişi anlamadım bundan gülücük

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.