You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sarki soylemek hakkinda(?)

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar.
Beynimi mesgul eden bir mesele var.
Bayanlarin sarki soylemesi gunah midir ? Internette bununla ilgili arastirma yaptim ama tam anlamiyla durumu cozemedim.
Din akil isi bunu hepimiz biliyoruz,, insanlari sesinle tahrik etmedikten, boyle bir niyete sahip olmadiktan sonra soylememek icin bir sebep goremiyorum.
beni aydinlatirsaniz sevinirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Sarki soylemek hakkinda(?)
sorunuzu arastırıp ıkı gune kadar cevaplandıracagım ınsaallah.bılgısayarım olmadıgı ıcın arastırıp cevap veremıyorumgülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kadının erkeğe şarkı söylemesinin haramlığında ihtilaf yoktur.çalgı aletlerinin haramlığı ve şartlara bağlı olarak helalliği hakkında görüşler vardır.geniş bir bilgiyi taha yusuf abiden sonra ben de paylaşabilirim.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-08-2012, Saat:09:47 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Profesör
karadamlalar kardesım,sen bıldıgın seyler varsa paylas,arkadası bekletmeyelım o kadar zamangülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
verdiğin sitedekilerin görüşünün de delilleri var.fakat düğün,dernek,bayramlar,anma günleri gibi günlerde türküler söylendiğine dair hadisler vardır,Rasulullah(sav) da bunları engellememiştir.Temel olarak görüşleri 2 ye ayırabiliriz:
Çalgıyı def dışında komple haram görenler ve şartlar dahilinde tamamının helal olabileceğini söyleyenler.

Hanefi mezhebinde düğündeki def ve savaştaki kös dışındakiler haramdır.Müzik hakkındaki en sert görüşü hanefi mezhebi ortaya koymuştur.Maliki ve Şafii lerde ise ayrı görüşler olmakla birlikte başta dediğim 2 ayrı görüş yaygındır.

Fakat şartları belirtmeliyiz(yani helal diyebilmemiz için gerekecek şartlar):
-içki,kadın erkek karışık ortam,sözleri şirke harama ve şehvete özendiren şarkılar,kadınların yabancı erkeklere şarkı söylemesi

daha başka şartlar da olabilir eklenebilir şu an tamamı ile kafamda değil birkaç güne kadar ekleyeyim inşallah uzunca bir yazı vardı,

kısacası mutlak bir hüküm ile kestirip atılacak konu değildir dinde müziğin yeri.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Haram-Helaller konusunda ben önce AZİZ KUR'AN-I KERİM'e
bakarım...

Aziz kur'anı Kerim tüm haramları tek tek açıklamış ve belirtmiştir.
Müzik konusu Kur'an-ı Kerimde haram edilmemiştir.
Birilerinin çıkıp ta Kur'anda haram edilmeyen bir konuyu haram ilan etmeye çöalışması..
Kur'an-ı Kerimi tahrif etmek, Kur'an-ı Kerime ekler,ilaveler yapmak, kUR'ANA YAMA YAPMAK DEMEKTİR....

BEN KUR'ANLA OYUN OYNAMAYI REDDEDERİM....
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sadece kuran diyorsunuz,peki

1-Namazı neye göre kılıyorsunuz?
2-Abdesti neye göre alıyorsunuz?
....
...
.

Ayetler farklı görüşlere açık bir biçimde namazı öğütlüyor fakat sünnet ile biz her şeyi doğruca ayrıntısıyla biliyoruz,fakat sünneti reddetmek akıl ile kural koymayı getiriyor.Kuran tek başına ele alındığında onlarca itikadi mezhep ortaya çıkıyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.