Ve belki, ne olursa olsun, hayatı boyunca en çok ihtiyaç duyacağı kişi:
Arkasında olduğunu ve kendisine inandığını bildiği bir zevce...
Bir arkadaşım, annesine evliliği ile ilgili dert yanınca, annesi hem şaşkın hem de biraz kızgın bir eda ile, şöyle der:
-Siz gençleri anlamakta güçlük çekiyorum. Biz kaç yıllık evliyiz, aramızda kayda değer bir sorun yaşamadık. Üstelik, kocam bana neredeyse köle oluyor. Öyle şimdiki gibi rahat imkanlarımız da yoktu önceden. İstediğimiz önümüzde, istemediğimiz arkamızda değildi. Şimdi sizler, neredeyse hiç eksiği kalmadan evleniyorsunuz, üstelik bir de sözde birbirinizi deli gibi seviyorsunuz, yine de, doğru düzgün geçinemiyorsunuz!
Arkadaşım, sıkıntılarına bir nebze şifa olur ümidiyle, annesine sorar:
-Anneciğim, tüm bu söylediklerinde haklısın. Henüz birkaç yıllık evliyiz ama defalarca boşanmayı düşündüm. Ne olur söyle, senin mutluluğunun sırrı nedir? Ve benim, üstelik severek evlenmeme rağmen, bu kadar mutsuz oluşum neden?
Doğrusu, annenin, kızına verdiği cevap, ibretle düşünmeye değer...
-Bak kızım. Onca yıldır evliyiz. Geçen günler, sevgimizi eksiltmediği gibi, aksine artırıyor. Şunu hiç unutma: Bir gün, beyinin, eline bir demir parçası aldığını ve bıçakla onu kesmeye çalıştığını görürsen, sakın yadırgama. Sen, bir bıçakla, demirin kesilmeyeceğini bilirsin. Buna rağmen de ki: Sen, bu bıçakla bu demiri kesmeye ki niyet ettin, arkandayım! Sana güveniyorum! Bu işin üstesinden geleceğine ve olmaz gibi görünen bu işi başaracağına inanıyorum! Ha gayret!
İşte bu kadar... Bir erkeğin, hayatı boyunca en çok ihtiyaç duyacağı kelime: Sana güveniyorum... Ve belki, ne olursa olsun, hayatı boyunca en çok ihtiyaç duyacağı kişi: Arkasında olduğunu ve kendisine inandığını bildiği bir zevce...
Sanırım, güveni ve birbirine destek olmayı ihmal etmeyen çiftler için, mutluluk, uzak ve hatta imkansız olmaktan çıkacak. Ve inanıyorum, birbirini küçümsemekten vazgeçip de, artık, birbirine saygı duyma güzelliğini keşfederlerse, hayat daha sevgi dolu ve anlamlı olacaktır.
Kendi içinde huzuru ve mutluluğu yakalamış bir ailede yetişecek çocuklar da, elbet huzuru tanıyarak büyüyecek ve sağlıklı bir geleceğin, sağlam temel taşları olacaklardır. Aksi mi? Gelin düşünmeyelim bile bunu...Her an güzeli analım, güzelliklerle kalalım...
Neslihan Nur TÜRK