You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Salavatı Şerifeler

Salavatı Şerifeler

Kıdemli Üye
RE: Salavatı Şerifeler
Az çok demeyelim boş geçmeyelim

Ittifakla görüldü ki istek var 100 taneyi bir kişinin üst sınır olarak okunmasını kabul ettim
Lakin 100 ü geçmek yasak falanca 900 çekerken ben 100 çekiyorum diyeni görüp ezilen büzülen Müslüman görmek istemiyorum

Bazısı bir Allah der deprem olur ... Gayretullah a dokunur gülücük

Bu ayrıca cuma ve Pazartesi geceleri (yani Perşembe ve pazar akşamları yapılması)olsun şimdilik

Özellikle cuma gecesi okunan salavatlar daha faziletli bu hususta hadis var

1) en az 10 en fazla 100 salavat okunsun
2) bu olmazsa olmazımız salavatı alan mutlaka okudum diye bildirecek ( bu 2. Madde hususunda çok sertim ona göre)
3) içimizden birisi dualayacak gece 12 de dua yapılsın diyorum bu 3 maddeye itirazı olan yoksa
Hepinizi salavat okumaya davet ediyorum buyrun umarım bir halka oluruz.....
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-03-2014, Saat:12:33 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Kıdemli Üye
Bu gece salavat okuyoruz mübarek cuma gecesi hedefimiz en az 1000 tane okunmasıdır....
Umarım bu geceyi ihya ederiz ...tekrar söylüyorum en alt sınırımız 10 dur ..maksadımız forumda herkesin diline bu mübarek sözleri düşürebilmektir ...
100 tane aldım....

“Kabrimi bayram yerine çevirmeyin. Bana salât ve selâm edin. Çünkü nerede olsanız salât ve selâmınız bana ulaşır.” (Ebû Davud, Menâsik: 97.)
“Günlerinizin en üstünü Cuma günüdür. O gün bana çok salât ve selâm getirin. Çünkü sizin salât ve selâmlarınız bana sunulur.” “Ey Allah’ın Elçisi,” diye sordular. “Sen ölüp de senden bir iz kalmadıktan sonra salât ve selâmlarımız sana nasıl sunulur?” Peygamberimiz buyurdu ki: “Allah, peygamberlerin cesetlerini çürütmeyi toprağa yasaklamıştır.” (Ebû Davud, Salât: 201.)
Übeyy ibni Kâ’b birgün Peygamberimize şöyle sordu: “Ey Allah’ın Elçisi, ben sana çok salâvat getiriyorum. Duamın ne kadarını salâvata ayırayım?” Peygamberimiz “Dilediğin kadarını” buyurdu. Übeyy yine sordu: “Dörtte birini ayırayım mı?” Peygamberimiz yine “Dilediğin kadarını,” buyurdu. “Ama arttırırsan senin için daha iyi olur.” “Yarısını?” “Dilediğin kadarını. Ama arttırırsan senin için daha iyi olur.” “Peki, duamın tamamını salâvata ayırsam?” “İşte o zaman Allah senin bütün sıkıntılarını giderir ve günahlarını da bağışlar.” (Tirmizî, Kıyamet: 23.)
“Yeryüzünde Allah’ın seyyah melekleri vardır; ümmetimin selâmlarını bana ulaştırırlar.” (Müstedrek, 2:456, no. 3576.)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Allah razı olsun dostlar 600 oldu..yalnız bitince bildirelim, bir şekilde burda ....
Haydi almayanlar 400 kaldı ... Bakın tekrar söylüyorum alt sınırımız 10 dur ..
10 - 20- 50 -100 az çok demeyelim ...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-04-2014, Saat:09:33 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.