You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

>295457<
Cvp: SALAVAT KAMPANYASI
...ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA VE NEBİYYİNA MUHAMMED...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: SALAVAT KAMPANYASI
Allahümme salli ve sellim ala seyyidinâ Muhammedin ve ala âlihî ve ashabihî ecmaîn...
(Allah'ım, Efendimiz Hazreti Muhammed' e, O'nun aile ferltlerine ve ashabına salât ve selâm eyle.)...
...AMİN...
Elif, Lam, Mim. Günahkar titrek ellerim,

'Elif Elif ' diye diye senden seni isterim,

Madem ki sana varmak,dikenli yollar geçmek, Vuslatımın kanıtı olsun; kevser suyundan içmek.

İki elif miktarı uzat acılarımı, Ne gelirse senden boynum kıldan ince,
...
...
...

Bunu ilk beğenen sen ol.
sevim zeynep Adlı Kullanıcıdan Alıntı:biraraya gelen iki kişi Allahı ve rasulünü anmadan ayrılmamalı

burada bulundukça bir araya geldikçe

tevhidimizi ve salavatımızı okumayı yazmayı ihmal etmeyelim inşaallah...

"AllAhÜmmE sAllİ AlE sEyyİdİnE mUhAmmEdİv vE AlE Elİ sEyyİdİnE mUhAmmEd"
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
>295457<
...ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA VE NEBİYYİNA MUHAMMED...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
beYaz yoLcu
Allah razı olsun ne güzel bir kampanya..
Allahümme Salli Ala Muhammedinin nebiyyi ümmiyyi ve Ala Alihi ve sahbihi ve sellim
[Resim: bartsab9lp4.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Bir gün, gayet fakir bir kimsenin, bir ara, İhtiyacı olmuştu beşyüz dirhem paraya.
Bir gece, Resulullah, rüyada o kimseye, Buyurdu ki: (Git Ebül Hasan-ı Kisai'ye. O, Nişabur halkından, gayet zengin biridir. Her yıl, onbin fakiri, parasıyla giydirir. Benden çok selam söyle, sen o Ebül Hasan'a. Beşyüz dirhem parayı, söyle de versin sana. Rüyana inanmazsa, ona de ki, her gece, Yüz salavat okurken, dün unuttun sadece.)
Fakir, Ebül Hasan'a giderek ertesi gün, Söyledi kendisine, selamını Resulün.
Lakin o inanmayıp, ilgi göstermeyince, Ona, bu salavatı hatırlattı hemence.
O zaman Ebül Hasan, fırlayarak yerinden, Secde-i şükre vardı, sürur ve sevincinden. Dedi: (Al beşyüz dirhem, sarf eyle bir işine. Al şu bin dirhemi de, Resulün şerefine. Çünkü ben inandım ki, doğru imiş o rüyan. Zira benim sırrımı eyledin bana beyan.)

Salavat-ı şerife okumak

Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellemin ismini işitenin ömründe bir defa salevat getirmesi farz, okuyunca, yazınca, söyleyince, işitince ilkinde söylemek vacip, tekrarında müstehaptır.

Salavatın çeşitleri çoktur. Namazların son oturuşunda okunan salli barikler salavattır. Peygamber efendimize salavat getirmek için Allahümme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed demek kâfidir. En kısa salavat budur. Namazda okuduğumuz, Salli barikleri okumak daha sevabdır.

Peygamber efendimize salavat-ı şerife getirmenin fazileti çoktur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Cebrail aleyhisselam "Sana kim salavat okursa, 70 bin melek ona salât okur. Meleklerin salât okuduğu kimse Cennet ehli arasına girer" dedi. İşi güçleşen, salavat okumayı çoğaltsın! Çünkü salavat, bütün sıkıntıları giderir, rızıkları artırır, işlerin hayırla bitmesini sağlar. Salavat, Siratta nur, salavat okuyan da nur ehli olur. Nur ehli olan da Cehennem ehli olmaz.”

Peygamberimiz buyurdu ki, “Her kim günde yüz defa salavât-ı şerife okursa, kıyâmet gününde güneşin sıcaklığından kurtulup, Arşın gölgesi altında benimle berâberdir. Ve her kim benim için bir salavât-ı şerife getirirse, rahmet melekleri onun günahlarının affolması için duâ ve istiğfar ederler.”

Sabah namazının sünneti ile farzı arasında 3 defa okunur

Ya hayyu ya kayyumu ya bediassemavati vel ardı ya zelcelali vel ikram. Es elüke en tühyiye kalbi binuri marifetike ebeda. Ya Allahü ya Allahü ya Allah. Birahmetike ya erhamerrahimiyn.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Emekli Üye
RE: SALAVAT KAMPANYASI
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA VE NEBİYYİNA MUHAMMED
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.