You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

salavat-ı şerif hatmi

salavat-ı şerif hatmi

Yeni Üye
salavat-ı şerif hatmi
Bana salat-u selam getirmeyi çoğaltınız. Zira Cenab-ı Hak bana bir vekil tayin etmiştir ki,

o melek, ümmetimden biri bana salat-u selam getirdiği zaman Ya Rasülallah falan oğlu falan sana salât-u selam getirmiştir buyurmuşlardır.

arkadaşlar kutlu doğum haftası için salavat-ı şerif topluyom yardımlarınızı beklerim inş RolleyesRolleyes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: salavat-ı şerif hatmi
Kaçtın gittin kardeşim bari bizi bir aydınlataydın da öyle gide idin.İşin içine böyle nefsini karıştırıp salavat almayanlar hakkında kötü düşüneceksen ya da teklif ettiğin kişiye almadı diye yüz ekşiteceksen bu işi hiç yapma daha iyi gördüğün gibi ister istemez işin içine nefis karışıyor ve uzun vadede dine zarar verirsin ancak.O 15000 aldı,diğeri daha az aldı,o niye az aldı ya da diğer kişi niye kaç defa dememe rağmen almadı falan filan diye şeytan vesvese verir durur ve insanları ötekileştirmeye başlarsın böylece dine zarar gelir.

Ayrıca yukarda verdiğin hadis mi bilmiyorum kaynağını belirtmemişsin çünkü ama orda salavat getirmeye teşvik var,öneminden bahs edilmiş. yani birbirimizi salavat getirmeye teşvik etmek,önemini anlatmak daha güzel olmaz mı?

Gene sen gerçek hayatta birine salavat almasını söylediğinde o kişi sen 15000 aldın diye ya da az almış olmamak için 5000 dese ve sonra bunu yapamazsa,zorlansa güzel olur mu?ya da senden az almış olmamak için 20000 dese sonra yapmazsa ve küçük düşmemek için yaptım dese yalan söylese vs. gibi.İşin içine nefs giriyor ister istemez yani kardeşim.

Hayır gibi gözüküyor kötü birşey değil ama fetva merci de olmadığımdan anca kendi fikrimi yazdım ve doğabilecek sonuçları.

Yoksa gösteriş ve riyadan uzak kendi içinde,kendi halinde 15000 tane çekiyorsan çek kimse bişe demez,gücün yetiyor nefsine ağır gelmiyorsa tabi ayrıca Allah aşırı gidenleri sevmez unutma,kendini ve başkalarını zorlama...salavatın faziletini anlat teşvik et fakat kimseyi zorlama,yüz ekşitme,tavsiye et.artık o kişi kendi içinde halleder istediği nefsine ağır gelmediği kadar kendi kendine çeker.Allah ile onun arasında ki birşey sonuçta.sen 4444 çekmek istersin ya da hergün 100 tane ,niyetlenirsin halin vaktin ugundur o kendi içinde karar verir ona göre 70 çeker 100 çeker 1000 çeker vs. bazen sayı vermeden çeker öyle işte,herkesin ruh hali değişik değişik bazen sayı vererek çekmek ister insan iyi gelir bazen sayı vermeden...yani faziletini anlat sadece o ne yaparsa yapar artık.üzerine gözcü değilsin kimsenin.

Ben böyle düşünüyorum farklı düşünenler varsa da aydınlatırsa mutlu oluruz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: salavat-ı şerif hatmi
Salavat hatmi diye birşey yok. İlla şu kadar çekiceksin diye bir şey olamaz da. Bir müslüman belli günler salavat çekicek sonra önemli değil gibi bir algı oluyor. Ama bu konu cemaatlerin başındaki kişilerden kaynaklı bence. Her gün peygamberimizi anma etkinliği yapalım hergün onu anlamak için bir çabanın içinde olalım. niye nisanı bekliyorlar ki. niye illaki salavatlar toplanıyor ki..Ben Nesrin kardeşe bir şey demiyorum. Çünkü niyetler iyi. Amaçları dünyaya kapılıp gitmiş biz müslümanlara hiç olmazsa bu fırsatla salavat çektirmek.Rolleyes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.